avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 549 soluții astăzi
Forum Activitate razvan8725

Activitate razvan8725

Am participat in data de 26.02.2018 la un concurs pentru ocuparea unui post vacant de inginer la o intreprindere de stat.
In urma examenului de adimitere, toti participanti au fost declarati respinsi.
Organizatorii ne-au transmis faptul ca concursul se va relua, dupa aproximativ 15 zile.
As dori sa aflu daca termenul de organizare a unui nou concurs pentru ocuparea postului este restrictionat de anumite proceduri, legi si daca pot afla daca acest post chiar nu s-a ocupat intre timp?
Mentionez faptul ca urmaresc in fiecare zi site-ul institutiei respectiv pentru a vedea daca postul s-a scos la concurs.
Sobele din fonta in organizarea de santier este permisa?
Este interzisa de o lege sa nu se foloseasca sobe pe lemne din cauza focului deschis?
Evaluarea factorilor de risc pe locurile de munca trebuie facuta de o persoana autorizata sau poate fi facuta si de inspectorul de securitate si sanatate in munca avand cursul acela de 80 de ore? Ma intereseaza pentru firma in care inspectorul de securitate si sanatate in munca avand cursul de 80 de ore este angajat.
Este obligatoriu ca fisele de masuri propuse sa contina: masuri organizatorice si masuri tehnice?
Este obligatorie autorizarea montatorilor de schele? Exista lege sau H.G. care impune aceasta autorizare?
Răspuns la discuția Experienta profesionala?
Multumesc pentru raspuns.
Răspuns la discuția Experienta profesionala?
Procedura din 13.05.2011 de autorizare a diriginţilor de şantier

Pot solicita autorizarea ca diriginte de şantier absolvenţii de şcoli tehnice militare - studii de lungă durată - în una dintre specializările menţionate în tabelul prevăzut la alin. (4) dacă îndeplinesc condiţia de experienţă profesională minimă.
(3) Prin experienţă profesională se înţelege durata exercitării efective şi legale a activităţii de proiectare, execuţie şi/sau consultanţă în construcţii în domeniile/subdomeniile de autorizare prevăzute la alin. (4).
(4) Domeniile/Subdomeniile în care se autorizează diriginţii de şantier, cerinţele obligatorii privind studiile, respectiv domeniul şi specializările, precum şi experienţa profesională minimă necesară sunt prezentate în tabelul de mai jos:

NU AM GASIT NICAIERI IN NICI O LEGE CUM SE ACUMULEAZA EXPERIENTA PROFESIONALA.

EXISTA UNDEVA SPECIFICAT CUM SE ACUMULEAZA EXPERIENTA PROFESIONALA ( IN ANI SAU IN ORE)? IN PROCEDURA DE AUTORIZARE A DIRIGINTILOR DE SANTIER SCRIE EXPERIENTA PROFESIONALA MINIMA ESTE DE 5 ANI ( NU SCRIE NIMIC DE ORELE PE CARE TREBUIE SA LE ACUMULEZI)
Buna ziua,

Sunt angajat la o firma de constructii ocupand functia de Expert SSM. As dori sa stiu daca ma angajez part-time la o alta firma cu 1 ora/zi ce experienta profesionala acumulez? Aceasta experienta imi trebuie pentru autorizarea ca diriginte de santier. Eu daca lucrez 1 ora/zi timp de 3 ani, experienta profesionala acumulata este de 3 ani?