avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Activitate dNyy

Activitate dNyy

themis a scris:

Mai mult chiar: soţia tatălui va putea locui în casă iar dumneavoastră aţi putea fi evacuat, dacă aceasta va fi dorinţa uzufructuarului, singurul îndreptăţit să folosească imobilul.


Am uitat sa precizez:

Dupa ce s-a facut mostenirea primesc 1/2 din imobil din partea mamei iar cealalta 1/2 din partea tatalui ( el renunta la partea lui ) si doar pe jumate din imobil isi rezerva dreptul de uzufruct. Sau cel putin cred ca la asta se refera. Ce parere aveti ? :O

Deci atat timp cat el traieste sa nu ma gandesc sa investesc in acel apartament ca pot fi oricand evacuat chiar daca apartamentul este trecut pe mine. Si atata cat timp el traieste eu nu am nici un drept acolo.
Am fost imformat prost. Daca stiam ca asta e treaba cu "uzufructul" nu eram deacord sa platesc toate restantele catre utilitati (curent, tvs, intretinere, impozit din urma cu 7 ani + la notar pt acest contract de donatie )

Va multumesc frumos pt timpul acordat! O zi buna!
Va multumesc pt. raspunsuri ! Ar mai fi ceva :

S-a inteleg ca actul de donatie nu mai poate fi atacat de nimeni avand in vedere ca paritii mei nu mai au alti copii din prima lor casatorie.
Si nici tatal meu nu se mai poate razgandi (sa anuleze actul de donatie) vreodata daca n-a existat vreo clauza de intretinere,etc mai putin cea de uzufruct viager.

Daca tatal meu ii face sotiei lui domiciliu acolo, sunt obligat s-o accept sa locuiasca cu mine in casa ?:O
Bună ziua,

Am să descriu în câteva rânduri: (sper să mă lămurească cineva)

Tatăl și mama mea au cumpărat un apartament în timpul căsătoriei lor apartamentul fiind trecut pe amândoi.
În 2007 mama mea a decedat. Și acum 2 luni s-a făcut succesiunea și contract de donație între mine și tatăl meu cu clauza de uzufruct viager.

1. Tatăl meu s-a recăsătorit ( după ce s-a încheiat actul de donație ). Soția lui are 2 copii majori. Aș vrea să știu dacă tatăl meu, soția sau copii ei pot ataca acest act ?

2. Tatăl meu ca uzufruct viager poate să-i facă domiciuliu sotiei sale la adresa aparat. care mi l-a donat fără acordul meu?

3. Dacă mai apare un copil din noua lui căsătorie, acel copil are drepturi la apartament ?

Sper că m-am făcut înțeles și vă mulțumesc frumos pentru eventuale răspunsuri ! :P