Filtrează articole după
Explicăm Legislația

Activitate andreeamed

Răspuns la discuția Continuitate in munca
Multumesc frumos :) Sper sa rezolv! O zi buna!
Buna! Am si eu o nelamurire :)
Dupa ce am terminat scoala profesionala am stat un an acasa fara sa muncesc si fara sa imi platesc din mana asigurarile de sanatate.Dupa acel an am inceput un liceu seral la zi cu durata de 3 ani (in aceasta perioada am fost asigurata fiindca eram eleva). Imediat dupa terminarea liceului m-am angajat (mai 2012) . Am lucrat 2 ani si 10 luni pana acum in 13 martie 2015 cand mi-am dat demisia.Stiam ca daca ai continuitate in munca timp de 5 ani, iti sunt sterse datoriile din urma catre sanatate si altele...Am auzit de curand ca perioada aceea de 5 ani a scazut la 3 ani (valabil doar tinerilor pana in 26 de ani). E adevarat? S-a aprobat vreo lege in acest sens sau sunt doar zvonuri?
Daca mi-am dat demisia in 13.03 (intr-o zi de vineri) si m-am angajat in alta parte incepand cu data de 16.03 (luni) doar ca patronul mi-a scris pe contract ca am inceput cu data de 17.03 (marti), imi este considerata continuitate in munca? Si culmea ghinionului, patronul de la noul loc de munca mi-a desfacut contractul cu data de 20.03 (am lucrat doar 4 zile). Intreruperile astea intre locurile de munca de cateva zile se iau in calcul? Cate zile de intrerupere sunt permise? As putea sa imi depun actele pentru somaj in cazul asta? Va rog sfatuiti-ma! Nu stiu la cine sa apelez! Va multumesc!
Discuție Demisie la zi
Buna ziua. Imi puteti spune in cazul demisiei la zi, fara a sta in preaviz...banutii pe zilele lucrate pana atunci o sa-i primesc in ziua salariului sau in ziua demisiei...chiar peste 2-3 zile. Intentionez sa-mi dau demisia in data de 1 Decembrie dar ziua salariului e doar in 15 a lunii. Se poate face ceva sa-mi primesc banii mai repede? Va multumesc
Cum pot sa-mi aduc prietenul din India in tara pentru a ne casatori? Detine doar pasaport. Am inteles ca se poate printr-o invitatie. Eu locuiesc cu chirie (fara contract) si am salariul minim pe economie. Cum sa procedez cu cazarea lui si cu banii pe care se presupune ca trebuie sa-i am pentru asigurarea intretinerii lui pe perioada sederii? Astept sfaturi. :sorry: Va multumesc!!!
Si eu am zis la fel ca nu ar avea cu ce sa-l afecteze dar el are indoieli si vrea sa se asigure ca nu trebuie sa suporte consecinte. Mai ales sa nu mai poata fi primit inapoi. Deci poate veni in tara doar cu pasaportul indian pentru o perioada de maxim 3 luni?
El e din India, eu din Romania si vrem sa ne casatorim dar ne intrebam daca nu il afecteaza casatoria lui cu mine pe teritoriul Indiei. Existe sanse ca el sa nu mai fie primit in India? Care sunt consecintele ce trebuie sa le suporte daca ne casatorim in Romania? :sorry:
Buna. Lucrez la o agentie de pariuri sportive 12 h pe zi...chiar 13 dar in contractul de munca figurez la 8 h (contract pe care l-am semnat cu buna stiinta).Programul este de 2 zile cu doua.De cateva luni bune lucrez chiar si cu 20 de ore mai mult decat colegele mele.Spunandu-i sefei mele care se ocupa de program si care e asistent manager nu mi-a dat nici o explicatie ba chiar mi-a spus ca de cateva luni sunt tot nemultumita de program.In urma unor discutii a decis sa ma mute la alta agentie cautand motive cum ca exista clienti nemultumiti de comportamentul meu si ca as avea reclamatii pe site-ul agentiei,reclamatii de care nu am fost informata pana acum.Am deschis agentia de 1 an si 3 luni in oras si de atunci nu am avut nici o plangere.Nu sunt de acord cu aceasta mutare deoarece stau in chirie,am probleme de sanatate iar naveta cu autobuzul si cu taxiul ma costa alti bani.Cred ca urmareste sa imi dau singura demisia de aceea cauta "nod in papura"Cu managerul nu are rost sa vorbesc deoarece e sotul ei ;) ...la cine as putea apela pentru a remedia situatia? astept un sfat :(