avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 249 soluții astăzi
Forum Activitate nightwolf1

Activitate nightwolf1

Am fost la o consultatie la avocat, concluzie: matusa ce a facut testamentul tatalui meu a murit inaintea parintilor ei (ea in 88, ei in 89/92) deci tatal meu nu mosteneste 1/3 ce i se cuvenea matusii lui de pe urma parintilor ei ,ar fi trebuit sa traiasca macar 1h mai mult decat parintii.....ciudate legi.
Multumesc pt raspuns si scuze de intarzaiere, a trebuit sa verific documentele pt detalii.

In 1988 a fost facut testamentul catre tatal meu de catre matusa lui, matusa ce a murit la cateva luni dupa, tot in '88 a murit si tatal acesteia iar mama acesteia a murit in 1992.

In 1995 unchiul tatalui meu a inceput judecata cu mama tatalui meu pe casa si curte, finalizata in 2001 45-55% pt unchi(el vroia mult mai mult avand act vanzare cumparare pe casa/curte de la mama lui, act dovedit ca fiind donatie infatisata in instanta si redusa valoarea succesorala a acestuia la 1/3...)

La pamanturile de la camp/paduri au facut partaj succesoral amiabil in 2005 pe terenurile pe care nu le-au vandut deja cu chitante de mana, 50-50%.

Tatal meu nu "s-a bagat" pt ca pe baza acelui testament in 1988 a luat in proprietate apartamentul matusii. si a zis ca ajunge......convins de mama pt ca aceasta sa poata vinde cu fratele ei aproape tot, "pe 2 lei"

Insa acum a decis sa isi ceara si aici partea matusii deoarece persoana care a cumparat de la unchiul tatalui meu 55% din casa/curte recent a dat prin testament gratis unor puscariasi partea de 55% din casa/curte ,parte pe care nu a vrut sa ne-o vanda noua pe bani sub nici o forma la ordinul unchiului tatalui meu.

E o situatie f.ciudata stiu dar asta e.

Pe multe terenuri vandute/curte/casa s-au facut cadastre si vanzari si prin notar si doar cu chitante de mana, tatal meu poate sa mai primeasca ceva? Din casa si din curte ar fi cel mai important.
Buna ziua

Ok, mai pe scurt:

Tatalui meu i se cuvenea 1/3 din averea bunicilor lui prin testament de la sora mamei sale(matusa) ce nu a avut mostenitori si a murit la scurt timp dupa testament, insa averea s-a impartit doar intre mama lui si fratele mamei lui(unchiu) prin partaj, la proces nu a fost inclus si el din diabolica vointa a mamei sale. Mare parte din terenuri s-au vandut, se mai poate recupera ceva?
Buna ziua. tatal meu are testament de la sora mamei sale ce scrie ca el mosteneste tot ce are si tot ce va avea sora facut acum vreo 35 de ani , nu mult dupa, sora a murit fara a avea copii/sot.

Insa dupa anii 90 la retrocedarile de pamanturi/paduri, mama tatalui meu a impartit averea parintilor ei doar intre ea si fratele ei in urma unui partaj. Pe tatal meu nu au vrut sa il includa sa se imparta totul la 3, au impartit decat ei 2 desi au fost 3 frati, tatal meu mostenind prin testament o sora, tatal meu a ascultat de mama lui si nu a obiectat prea mult.

Majoritatea pamanturilor/padurilor intre timp au fost vandute pe aproape nimic in special cu hartii de mana dar si prin primarii de ambii frati ,acum se mai poate ca tatal meu sa primeasca 1/3 din tot ce au avut bunicii tatului meu? Mentionez ca mostenirea era foarte mare, deci s-ar merita un proces. Plus ca ei nici nu au revendicat locurile de casa unde pe vremea comunismului si-au construit case anumite persoane, daca casa si 1000mp nu se pot revendica atunci nu statul trebuie sa despagubeasca terenurile respective dand in locul lor alte terenuri similare?
Buna ziua

Tatalui meu i-a facut certificat de mostenitor in 1988 matusa acestuia (sora mamei lui) pe care scrie ca ii lasa "toate bunurile mobile si imobile pe care le are si pe care le va avea", aceasta neavand copii ori sot.

La scurt timp aceasta a murit si tatal meu a luat apartamentul ei in 1989 insa "la tara"(casa,terenurile) dupa revolutie mama tatalui meu si fratele acesteia au impartit totul fara ca tatal meu sa-si ceara dreptul(1/3 din tot) dupa matusa lui din motive inca neclare pt mine.....

A fost acum la primarie si i-au zis ca trebuia sa vina in anii '90 si primea si el 1/3 din tot ce era la tara, si ca doar prin judecata s-ar mai putea acum.

Stie cineva care sunt sansele mai exact sa isi mai i-a 1/3 din proprietatile de la tara?Daca se merita sa mai bage actiune.
Buna ziua

Am semnat un contract pt forare sonda gaze pe 2ron/mp/an/49ani/5000mp pe un teren extravilan judet Valcea pe 26 iunie.

Probleme;
- In 2 sap de atunci a promis ca vine prima transa de 10000ron, nu a venit nici pana azi.
- Noua nu ne-a lasat nici un contract din cele 3 exemplare pe motiv ca trebuie sa le duca la firma si vine el cu unul peste cateva zile, nu a mai venit!

Azi la telefon a zis ca nu a trimis banii pt ca nu poate pornii lucrarea din cauza ca vecinii de la care trebuie sa ia 1500mp respectiv 3500mp unde trebuie sa depoziteze pamantul(sonda va fi la mine) cer sume exorbitante.

El cred ca din cauza asta nu a mai venit nici cu contractul, ca intai sa vada cat vor vecinii si de peste o luna nu se inteleg.

2 ron/mp e extrem de putin, si eu doresc sa reziliez acest contract sa ma asigur ca da la toti 3 acelas pret pe mp desi sonda e la mine.

Eu am umblat pe campuri sa ii arat ce si cum pt ca vecinii(unul in Canada si celalat o firma f. mare) nu aveau cum sa vina cand a facut cadastrul etc si acum mie sa imi plateasca doar 2ron iar celorlalti mult mai mult!?? Ce pot sa fac?

Precizare: Mamaia mea a semnat defapt pt ca ea este proprietar, ea si tatal meu au dorit sa semneze ,eu nu, dar ce puteam sa fac.... acum s-au dat la o parte dar prea tarziu!!

Ar mai fi o problema, acolo au fost 3 frati dar pamantul s-a impartit doar la mamaia mea si fratele ei deoarece sora ei a murit insa i-a lasat testament tatalui meu pe tot ce avea .Pana acum nu a revendicat zicand ca nu se merita pt acele parlogi sa se mai judece cu fratele mamaiei-mele, dar acum......
S-a intamplat intr-o zona mai putin populata,doar cu case,nu a vazut multa lume insa camera primariei a vazut,iar dupa cateva minute el a bagat masina la el in curte care era la cativa metri de locul accidentului si m-a facut in asa fel incat si eu am venit dupa el acolo se ne certam a cui a fost vina in timp ce el isi chemase prietenii printre care si un avocat, nu m-au tinut legat acolo cu sfoara insa psihologic m-au "lucrat", au profitat practic ca eu eram dus cu pluta, in mod normal nici nu stateam la prea multe discutii cu el.

Sper ca asa cum ati zis dumneavostra sa vada lucrurile si judecatorul daca se va ajunge acolo.

Salut,

Accidentul s-a produs acum cateva zile, eu mergeam cu bicicleta(cu casca pe cap si echipament pe cursiera) regulamentar pe drum prioritar in intersectie iar o masina venita de pe drum secundar nu mi-a acordat prioritate si m-a lovit eu spargand parbrizul de la usa din dreapta draptea practic cu capul(noroc ca am avut casca) iar cioburile m-au taiat la ureche,umar si brat.Plus ca el a taiat banda dubla continua( a taiat intersectia neregulamentar) si a oprit in fata mea pt ca venea unu de pe straduta secundara unde vroia el sa intre.El nu a fost atins de cioburi si evident ca nu a avut nimic.

Totul a fost filmat pe o camera de supraveghere a primariei care e de calitate si a fost vazuta de politisti filmarea care confirma ce am zis eu si dovezile de la fata locului.

Dupa accident el a inceput ca sa ii platesc pagubele la masina iar dupa 2-3 minute ca sa nu fie martori zic eu, el avand curtea la 10m de locul intamplarii si-a bagat masina acolo si mi-a zis ca sa vin la el in curte sa ma panseze, eu lovit la cap nu prea mai stiam bine ce fac, si in loc sa chem politia ( nu aveam tel la mine si nici buletin) am mers sa ma panseze dar ii ziceam lui sa cheme politia si m-a pacalit ca a chemat-o insa el isi chemase defapt 2 prieteni, unul avocat.

Toti 3 practic m-au manipulat eu lovit la cap fiind si sangerand(posibil si o anemie) ca altfel nu ma manipulau ei pe mine(am totusi 25 de ani) , si din zgarcenie mult amplificata de lovitura am zis ca sa ne intelegem, el isi repara masina iar eu plec acasa si nu ii cer daune.

Dupa 3 ore de stat la el sa nu mai sangerez am ajuns acasa unde maicame-a imediat mi-a zis sa ma duc la spital sa nu am cheag la cap sau ceva si sa ma panseze o asistenta sa nu ma infectez la rani.

Eu m-am dus la spital insa doctorul si asistentele au chemat politia pt ca eu nu prea stiam ce vorbesc si am spus la politie tot ce mi-am adus aminte.

I-au facut dosar lui insa problema este ca nu stiu daca sa cer despagubiri pt ca mi-au zis politistii ca si eu pot intra la parasirea locului accidentului pt ca nu am anuntat politia imediat si m-am inteles cu el si ca ar fi mai bine pt amandoi sa ne intelegem amiabil,el a zis deocamdata ca nu imi da nici un ban....

Eu nu am rani vizibile la cap datorita castii insa se vede pe imagini ca din pacate pt mine am intrat cu capul in geam mai mult decat cu umarul..., nu eram sigur ca nu am fost eu de vina insa in 2 sec oricine cu capul limpede vedea ca el a fost de vina, eu nu aveam capul limpede.

Ce sa fac, sa ii cer daune?( eu si acum mai sunt putin ametit de la impact) in declaratie am scris ca nu m-am hotarat daca sa ii cer daune.... sa ma risc ? Cam cat ar fi rezonabil sa ii cer? Imi este sa nu ma aleg si eu cu dosar penal si condamnare.