avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Activitate zanazane

Activitate zanazane

Au dreptul organele de control sa constate și sa ia masuri pe proprietate privata deținuta pe persoana fizica dacă depoziteaza pe ea marfa de la firma? -pe proprietate nefiind înregistrat nici un sediu social sau secundar. Dar in cazul în care proprietarul le permite accesul pe proprietate, au acest drept?
Sotul investește în imobilele sale și a copilului, prin renovare capitala. A făcut act de donatie pe imobilele sale, copilului. El investește din banii câștigați în timpul căsătoriei. Soția are drept de moștenire?
Dar dacă mai mult din jumătatea venitului soțului se duce pe întreținerea copilului major care nu are nici un venit și investește în proprietatile lui și a copilului, soția nu are nici un drept?
Dacă soțul are un copil major pe care îl intetine (nu poate lucra din motive medicale), în caz de deces al soțului, ce drepturi și obligații are sotia fata de copilul acestuia și cum se face succesiunea?
Bună!
Sunt căsătorită de 3 ani. Soțul are o fata care a terminat facultatea acum 2 ani, dintr-o relație anterioara. De când ne-am căsătorit soțul petrece mai tot timpul la ea. Spune ca este depresiva și anxioasa. O vreme a făcut naveta zilnic la ea, caci s-a mutat in localitatea invecinata. Pleca la prânz și venea pe la 20.00 acasă. De când ne-am luat apartament în localitatea invecinata care e la 30 de min distanta de orașul în care locuim, soțul sta în timpul săptămânii acolo și în weekend merg la el. Soțul este pensionar. Țin sa menționez ca fata nu lucrează, are doar cateva luni lucrate ca proba. Nu face fata la lucru. Eu nu am viata de cuplu în aceste conditii, nu am viata de familie, singura ma gospodăresc din venitul propriu, iar când merg în orașul vecin, la soțul, în weekend, plătesc și eu cumpărăturile făcute împreună. Soțul efectiv trăiește zi de zi alături de fata. O plimba cu mașina, ii face cumpărăturile, o duce la Aquapark, dans, film, călărie, excursii, etc. Eu nu am viata personala și nici intelegere. Nu plecam si noi in concediu, undeva, ca daca are nevoie fata. Soțul nici nu vrea sa știe prin ce trec. Înainte de căsătorie am observat ca ceva e în neregula cu fata. Avea comportament nefiresc, mereu stătea culcata în pat spunând ca e obosita, dacă incercam să o introduc în ceva activități casnice spunea ca nu are chef și ma lua peste picior. Spunea ca ei ii convine situația. Soțul spunea ca fata nu are nimic ci doar o ușoară indispoziție. Eu ii spuneam ca nu e în regula cu ea și el îmi răspundea ca doar are o pasa proasta. Fata e singurul lui copil, mama ei decedând cu câțiva ani în urma. Eu cred ca e foarte alintata, răsfățată și ca profita de taica-sau. Am stat de vorba cu ea, intreband-o ce are de gând sa facă cu viata ei, ca are o vârstă. Mi-a răspuns ca asa își vede viata ca soțul o sa lucreze și ea o sa stea acasă ca copii. Când i-am spus ca dacă are copii, trebuie sa-i ingrijeasca, sa le facă mâncare, ca trebuie sa facă curat, lectii, mi-a răspuns ca ea nu o sa facă copii.Tin sa menționez ca de la începutul casatoriei m-am ocupat de gătit, inclusiv pt ea. Când întrebam soțul ce fac de mâncare, raspundea: întreba pe fata, când ii spuneam; hai sa ieșim undeva, soțul îmi răspundea intreab-o pe fata. Țin sa menționez ca fata ia periodic anxiolitice prescrise de psihiatru ca nu poate dormi și e agitata și spune ca nu se simte bine. Veniturile soțului se duc în mare parte cu ea. L-am rugat sa stabilească o suma fixa pe care sa i-o dea, dar in continuare eu nu știu ce bani are soțul meu și pe ce ii cheltuie. Refuza sa comunice.
Mie mi se pare ca e fata lu' tata și profita de el, iar eu sunt proasta de serviciu.
Eu am grija ca toate lucrurile sa fie puse la punct, sa fie bine în casa, sa miroase a mâncare proaspăt gătită ,sa rezolv problemele si tot eu sufăr. Am comunicat toate acestea soțului, dar m-am lovit de un zid. E foarte rece, insensibil, ca și fata.
Eu am insistat sa cumpărăm apartament în orașul vecin, încă nu era construit, eu am ales locul, poziția, eu m-am zbătut cu actele cu proiectarea mobilei, cu comenzile și vroia în final sa o mute acolo pe fata, cu toate că fata are apartament. Inițial soțul a vrut sa dam apartament tul în chirie și sa ia fata banii ca să vadă cum se câștigă banii, asa a spus. M-am opus și au ieșit discuții. Fata cu tata discuta tot timpul pe ascuns fata de mine. I-am spus ca nu ma simt soția lui ci o angajata, ba nu, o sluga, fiindcă angajata e plătită. Ei nu se comporta firesc fata de mine. Am vrut sa iau impreuna cu soțul apartament, fiindcă nu a vrut copii și am zis sa avem ceva împreună.Ce părere aveți ca venitul soțului în mare parte se duce pe asigurate medicala, taxe, impozite, întreținere, casa fetei, mâncare, îmbrăcăminte, excursii psiholog, curs dans, innot, calarie și alte extravagante? Venitul soțului nu e bun comun? Mai mult, anul trecut, apartamentul în care sta fata, la care soțul avea o cota de 5/8 și fata 3/8, a fost donat în totalitate fetei, de către tata. Eu nu am știut. Am aflat în momentul în care i-am cerut socoteala cum s-au terminat banii asa repede în acea luna. Mi-a recunoscut ca si-a cedat partea și ca a costat mult transcrierea.
Ce credeți de situație?
Dacă cineva a fost condamnat cu amenda penala pentru conducerea sub influenta băuturilor alcoolice, mai poate ocupa o funcție publica?
Cam cât ar costa succesiunea, dupa atâția ani? Cine plătește taxele notariale? Mergem direct la notar? Cine ne despăgubește pentru taxele și impozitele plătite? Dacă rudele vin la succesiune doar sa-si ia partea și tot noi plătim taxele notariale? Merita sa facem succesiunea?
Sunt 8 frați. Doi mai trăiesc. Restul sunt nepoții după frații decedați. Sunt plecați afara. E greu sa-i aduni, sa-i chemi la succesiune. Sunt 17 nepoți plecati de peste 20 de ani. E vorba de 7 ha pământ arabil și o casa ce sta sa cada și o gradina. Cum e mai bine sa procedam?
Și prin uzucapiune nu se poate?
Bună!
Bunicul meu a decedat în 1998. De atunci taxele și impozitele pe casa și teren le plătește tatăl meu De fapt toate aceste ,,dari" le plătește tatăl meu din timpul vieții bunicului. Avem chitanțe de plată. Succesiunea nu s-a făcut, dar tatăl meu s-a îngrijit de proprietate. Nu locuiește acolo, dar amendează anual terenul agricol și se îngrijește de tot. Poate obține titlu de proprietate prin uzucapiune? Care sunt pașii de urmat? Menționez ca deținem actele de proprietate pe numele bunicului.