avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1245 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters300040

Activitate ContSters300040

Răspuns la discuția Admitere INM 2014
Q88, stai putin!
- coroborand articolele 194+196 si ce am mai "bazgalit" eu pe cod extras din doamna Tabrca, am retinut asa:
- elemente esentiale pt cerere si lipsa lor atrage nulitatea, sunt = nume, prenume, denumire, obiect, motive de fapt, semnatura.
- tu asta intrebi? sau te intereseaza mai aprofundat valoarea obiectului?

PS: sa stii ca imi era dor de tine si iti transmit un pupic! si o :flowersblue:
Multumesc Q88!!!
dobitoc a scris:

Udroiu scrie că premeditarea se răsfrânge și asupra participanților, în măsura în care au cunoscut această circumstanță. În partea generală însă Codul menționează că circumstanțele personale nu se răsfrâng asupra participanților. Cum trebuie reținut, se răsfrâng sau nu?

Dobitoc, eu stiam ca regula e urmatoarea:
- circumstantele personale nu se rasfrang asupra celorlalti participanti ca REGULA, conform EXCEPTIEI se pot rasfrange, devenind reale daca toti au cunoscut scopul, au actionat in considerarea folosului sau scopului respectiv propus de autor efectuand actiuni, inactiuni, acte preparatorii ...
Nu se aplica si in cazul premeditarii ce spun eu?
Multumesc Ice Hellen; nu vad imediat comentariile, imi apar niste dreptunghiuri mari goale dupa fiecare comment.
Inseamna ca doamna Raducanu a facut schimbari in ultima editie a cartii de grile
Rapunzel a scris:

cristian i a scris:

in cazul in care ,dupa incuviintarea in principiu a cererii de interventie voluntara ,s-ar stinge judecata referitoare la pretentia din cererea introductiva de instanta ,fara a se pronunta o hotarare de fond

a.nu s-ar mai putea continua judecarea pretentiei tertului intervenient
b.subzista ,in privinta cererii de interventie voluntara principala ,efectul prorogarii legale de competenta
c.instanta va solutiona in continuare cererea intervenientului principal ,indiferent de cauza pt care nu s-a mai judecat pe fond cererea de chemare in judecata
d.niciuna

raspuns = c?

Cristian, ce raspuns are grila aceasta? ( as fi curioasa din ce autor ai luat-o ...)
cristian i a scris:

in cazul in care ,dupa incuviintarea in principiu a cererii de interventie voluntara ,s-ar stinge judecata referitoare la pretentia din cererea introductiva de instanta ,fara a se pronunta o hotarare de fond

a.nu s-ar mai putea continua judecarea pretentiei tertului intervenient
b.subzista ,in privinta cererii de interventie voluntara principala ,efectul prorogarii legale de competenta
c.instanta va solutiona in continuare cererea intervenientului principal ,indiferent de cauza pt care nu s-a mai judecat pe fond cererea de chemare in judecata
d.niciuna

raspuns = c?
oana_01 a scris:

Vai, scuze: simpla, calificata, complexa... :slap:

scuze acceptate!!:)
INTREBARE: marturisirea judiciara simpla e indivizibila, nu? fiindca asa e regula
Mda, dar sa stii ca adesea Cristian este complicele lui Udroiu la multe chestiuni care imi fac mie parul cret!
Na, ca sa ma razbun si eu!!!
Ice Hellene a scris:

Nu e noutate. Insa e posibil sa fie controversa. MU zice concurs si il aprob. E regula: pluralitatea de sub pasivi la infr contra pers = concurs (daca nu e infr complexa)

Multumesc
Of, daca ma gandesc la exemplul 3 fete care locuiesc intr-o camera de camin la facultate, mai inteleg, dar daca ma gandesc la o familie cu 10 membrii care locuiesc si gospodaresc impreuna ...bine, ca cercetandu-se la plangerea prealabila si daca vor sa il invete minte pe faptuitor, actioneaza toti cei din casa.
Poate asta e si ideea.
Multumesc inca o data pt raspuns.