avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 811 soluții astăzi
Forum Activitate ALEXANDRA VASILE

Activitate ALEXANDRA VASILE

V-as recomanda sa incercati cu o declaratie pe proprie raspundere la primarie pentru reintroducerea in circulatie si poate asa va deschide iar rolul fiscal si ia in evidenta autoturismul.
Nu exista alte solutii mai rapide. Trebuie demarat litigiul in instanta. Si trebuie dovada ca aveti domiciliu stabil acolo. Cat priveste inscrierea la scoala, nu e neaparat o conditie, pentru ca se poate face cand ajungeti cu copiii acolo. Dar ajuta la cererea in instanta sa se vada ca faceti toate demersurile necesare.
Daca aveti posibilitatea, un avocat va poate ajuta. La judecatoria de la domiciliu se fac toate demersurile.
Buna ziua. In mod normal, in contractul pe care l-ati avut cu Vodafone ar fi trebuit sa apara obligatia dvs. de a notifica Vodafone cu privire la intentia de reziliere cu minim 30 de zile inainte de incetarea contractului. Daca s-a respectat acest termen, atunci trebuie sa achitati contravaloarea facturii. Depinde si motivul pe care l-ati invocat cu ocazia notificarii de reziliere. Daca rezilierea a fost ceruta pentru nerespectarea de catre Vodafone a obligatiilor contractuale privind asigurarea unor servicii de telefonie in parametrii optimi, atunci ei sunt in culpa si rezilierea are efecte si cu privire la nedatorarea valorii abonamentului (din moment ce serviciile nu au fost prestate). Daca insa rezilierea s-a produs doar ca urmare a unei solicitari simple (fara indicarea motivului), atunci trebuie respectat termenul de preaviz de 30 zile.
Va recomand totusi sa dati contractul cu Vodafone unui profesionist pentru o parere juridica avizata.
Buna ziua. Daca doriti sa iesiti din tara doar pentru o perioada scurta (vacanta) trebuie formulata o cerere la instanta de suplinire consimtamant la iesirea din tara si eventual pentru intocmire pasapoarte (daca nu aveti deja pasapoarte pentru copii). Se poate face pe calea unei ordonante presedintiale care se judeca mai rapid.
Daca doriti sa plecati definitiv cu minorii din tara si sa va stabiliti acolo domiciliul, va trebui sa formulati o actiune in instanta pentru schimbarea domiciliului copiiilor din tara, pentru suplinirea consimtamantului tatalui pentru iesirea din tara si pentru intocmirea pasapoartelor. Acest gen de actiune are o durata mai lunga de solutionare, astfel incat trebuie sa luati in calcul ca o astfel de schimbare dureaza mai mult de 12 luni.
Buna ziua. Daca nu respecta hotararea, puteti formula plangere penala impotriva conducatorului institutiei pentru nerespectarea hotararii judecatoresti. In acelasi timp, puteti sa sesizati si Inspectia Muncii (centrala din Bucuresti) si Ministerului Muncii si Solidaritatii Sociale
Buna ziua. Daca doriti re-inscrierea unui autoturism radiat, trebuie sa prezentati luarea in evidenta fiscala de la primarie.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua. Daca se emit facturi catre persoane juridice sau catre alte persoane fizice autorizate (care detin CIF), cu siguranta da.
Buna ziua!

In Codul de Procedura Civila nu exista nicio dispozitie care sa interzica audierea in calitate de martori a persoanelor minore (16 ani), insa dvs. trebuie sa indicati numele, prenumele si adresa martorului pe care doriti sa il audieze instanta. (daca dvs. nu cunoasteti persoana care era in masina la momentul retinerii permisului de conducere este practic imposibil sa o propuneti ca martor).

O zi frumoasa!
Răspuns la discuția PENSIE ALIMENTARA
Buna ziua!

La calculul pensiei de intretinere se iau in calcul toate veniturile parintelui obligat, in masura in care acestea sunt dovedite cu documente aferente (cupon pensie, adeverinte venit, etc)
O zi frumoasa!