avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 141 soluții astăzi
Forum Activitate aurtan

Activitate aurtan

Multumesc frumos.
Bună ziua, o donație poate fi revocata?La notar sau în instanță?
Răspuns la discuția Regim juridic bazin de apa...
As aprecia tare mult un raspuns competent.Putem invoca dreptul de servitute???
Răspuns la discuția Regim juridic bazin de apa...
Bazinul de apa are 10m adancime si 3m diametru,construit din beton...adica este subteran,nu-i la suprafata...
Buna ziua,in 1996 tatal meu cumparat un bazin de apa care folosea la adaparea animalelor intr-o statiune de crestere animale..Bazinul care a fost construit in anul 1960, a fost cumparat in 1996 in urma unei licitatii de la aceasta statiune care era in faliment , si s-a emis factura pe acest bun.La acea vreme era interzisa vanzarea terenurilor,deci ca act de proprietate nu este decat aceasta factura..Acest bazin ,noi l-am folosit si il folosim de 25 de ani pentru a adapa animalele.In prezent terenul pe care se afla acest bazin (care de fapt ocupa cca 3mp ) a fost cumparat de catre o firma .Intrebarea noastra este....Ce regim juridic are acest bazin,...noul proprietar al terenului poate spune ca este al lui??Ne poate interzice sa mai luam apa de acolo??Se poate aplica un drept de servitute?Mentionez ca nu exista alta sursa de apa.Va multumesc frumos.
Răspuns la discuția Se poate refuza testarea
Adica asimptomatici...


aurtan a scris:

Buna ziua,in anul 2012 a fost intocmit un dosar de executare silita de catre un executor judecatoresc iar locuinta noastra a fost scoasa la vanzare in contul unui credit neachitat la banca din 2008.
In data de 8 iunie 2020 am primit un proces verbal de stabilire a cheltuielilor de executare silita ,datat din 14.11.2019, in care executorul stabileste urmatoarele cheltuieli de executare silita pentru acest dosar
-250 lei cheltuieli necesare desfasurarii executarii silite
-25 lei extras CF
-14819,76 lei onorariu executor
TOTAL 15.094,76 lei.

Intrebarea este daca pot face contestatie la executare avand in vedere perioada de 8 ani si suma mare.
Va mutumesc frumos.


Mulțumesc mult

Company Advising a scris:

Incercati sa apelati la cineva de specialitate. Contestatie puteti formula, dar trebuie verificat daca mai sunteti in termen. Oricum se pot contesta si incheierile executorului de stabilire a cheltuielilor de executare.

Va rog sa-mi spuneti ce motiv as putea invoca pentru suspendarea executarii?Noi nu mai avem alta locuinta...
S-au emis publicatii de vanzare in toata aceasta perioada 2012-2020,iar in data de 05.06.2020,s-a incheiat un proces verbal de vanzare la licitatie publica,intrucat a fost facuta o oferta de cumparare de catre o persoana care a depus si cautiunea.
Astfel licitatorul a fost declarat adjudecatar de catre executor si i s-a pus in vedere sa achite diferenta de pret in termen de 30 de zile,adica cel tarziu pana la data de 06.07.2020