avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 773 soluții astăzi
Forum Activitate Madalina28

Activitate Madalina28

Răspuns la discuția Admitere barou 2014
Draga mea dacă tot susții că a fost atât de simplu și te pregătești intens de atâția ani de ce nu ai luat și tu examenul? Eu nu cred faptul că greșești tocmai grilele simple motiv pentru care ne spui nouă că nu ai luat tocmai pentru că a fost simplu și grilele simple nu sunt punctul tău forte.

Înțeleg aluzia, înțeleg și faptul că dorești să ne încurajezi însă nu ai nicio șansă să mă poți convinge. Realitatea este că subiectele sunt concepute în așa fel încât să pară că noi nu ne-am pregătit îndeajuns și că poate.... la anul va fi mai bine. Să fim serioase, la cum stau treburile, la anul va fi mai rău. Ce vei mai spune anul viitor când vom avea parte de același eșec: stați liniștiți că nu e imposibil, mai încercați și la anul. Eu nu vreau să albesc în cap învățând pentru nimic. Că de opt ani de cănd am început și cu facultatea tot învăț draga mea și crede-mă că mă duce capul și știu destule căt să pot fi un amărât de stagiar. Dar cei care acum sunt avocați cu 4-5 vechime și au intrat fără să știe nimic, de ăia ce mai spunem? Eu am caz concret, cunosc pe cineva care a intrat lejer așa și nu știa când făcea practică sub ochii mei ce e aia excepție de litispendență. Și acum vine și mă întreabă pe mine cu ce se mănâncă acel proces. Mi-e silă de asemenea persoane. Acelei persoane i-am făcut și o parte din lucrările profesionale pt definitivat. Oare nu sunt pregătită?

În fine nu are rost să plictisim și pe alții cu asemenea mesaje așa că eu nu mai continui această discuție contradictorie. Multă baftă și mai încearcă... vei reuși sigur. Să lucrezi grilele ușoare dacă pe alea grele le știi. la anul vor da grile ușoare.


jessica05 a scris:

Buna,Madalina.Sunt de acord cu multe lucruri pe care le-ai scris dar nu înțeleg de unde ai tras concluzia ca m-am resemnat sau ca as fi învățat putin.Nu pot sa te citez exact pentru ca scriu de pe telefon și sunt noua pe forum.Modul asta de comunicare îmi este străin dar încerc sa ma adaptez.Eu ma pregătesc intens de vreo 3 ani și,de fiecare data,fac aceleași greseli:grilele simple reușesc sa le fac varza deoarece sunt suspect de simple și le complic eu.Examenul nu a fost greu,se făceau lejer 75,eu nu as fi făcut mai multe nici acasa.Sunt mulți factori care conduc la un anumit rezultat dar nu trebuie sa dam vina exclusiv pe ei.Mi se pare greșit sa nu ne uitam și în curtea noastra.Cum ceilalți au reușit și noi nu?Cred ca ar fi mai bine sa vorbim în privat decât sa plictisim lumea cu chestiile astea.Este umila mea parere.


Răspuns la discuția Admitere barou 2014
Dragă Jessica05:
Nici eu nu am pus accent pe lipsa apei sau pe lipsa accesului la toaletă în timpul examenului ori anumite greșeli de ortografie strecurate în grile însă dă-mi voie să te contrazic în anumite puncte de vedere pe care eu le susțin cu tărie:
În primul rând, nu știu dacă ție ți s-a părut normal ca la un asemenea examen să fii batjocorit și umilit prin aruncarea lucrărilor pe jos sau amenințat cu diverse vorbe.
în al doilea rând, grilele nu au fost făcute după nivelul nostru de pregătire. Noi nu am făcut practică în anii de facultate ci numai teorie. Au fost niște spețe interminabile care au necesitat timp îndelungat de gândire, au necesitat timp de analiză morfologică pentru a ne putea da seama la ce se referă autorul mai întâi și abia apoi să putem gândi temeiul juridic al acesteia. Au fost grile cu variante de răspuns greșite, validate de comisie ca fiind bune, iar cei care au bifat răspunsul inițial ca cel corect, după contestație li s-au anulat acele puncte.
Au fost grile interpretabile și extrem de greoaie în modul de formulare, astfel încât nu se puteau rezuma doar la a bifa un simplu răspuns ci necesitau discuții și argumente.
A fost o grilă la succesiuni care nu făcea parte din tematica noastră, aceea făcea referire la trasmisiunea și partajul bunurilor moștenirii.
Au fost grile cu varianta de răspuns incomplet formulată și alta complet formulată iar la unele dintre acestea ambele variante s-au luat în considerare iar la altele s-a luat în considerare doar varianta completă.
Au fost grile la care, deși varianta validată de comisie era cea considerată corectă, codul făcut de legiuitor contrazicea acea grilă, deci era incorect validată.
Întregul examen a avut un caracter preponderent aplicativ și nu teoretic.
Contestațiile la barem nu au fost soluționate în termenul de 48 de ore prevăzut de regulament ci după 3 zile.
Contestațiile la barem făcute de numeroși candidați nu au fost citite în timp util, unele poate chiar ignorate de-a binelea.
Nu au existat explicații din partea UNBR-ului cu privire la modul de soluționare al contestațiilor. Nici pănă la această oră nu am primit un răspuns în care să ni se explice de ce grila cutare contestată de noi nu era corectă etc.
Nu ni s-au numărat corect grilele în final, asta constituind lovitura de grație pentru mulți dintre noi.

Poate că tu te-ai resemnat, poate că nu ai învățat suficient și ai motive să nu sari la gâtul lor. Însă suntem 4000 de candidați care nu am promovat, 4000 de suflete din care majoritatea, cei care ne plângem, am învățat cât am putut, ne-am dat silința mai mult după eșecul de anul trecut. Și eu anul trecut m-am resemnat ca și tine, am zis că a fost prima oară pentru acomodare și am rămas doar la stadiul de poate... poate... poate.

Dacă doar ne lamentăm unii altora și nu încercăm măcar noi, tinerii de azi să transformăm răul care ne-a cuprins pe toți în ceva bun la fel va fi și la anul, și celălalt an până când copiii noștri vor fi și mai rău ca noi. Cu toții ne îngrijim numai de latura materială a vieții dar de suflet foarte puțini. Atât vede omul în fața ochilor: bani, bani și iar bani. Când faci ceva în viață trebuie să faci cu iubire față de aproapele tău, cu pasiune și nu numai din dorința de a te îmbogăți cât mai rapid.

Mai gândește-te și vezi apoi dacă mai merită să te resemnezi atât de ușor.
Răspuns la discuția Admitere Barou 2015

Răspunsul este B

iuli_c a scris:

conventiile privind suspendarea partajului

a.nu exista
b.nu pot fi incheiate pt o perioada mai mare de 5 ani
c.in cazul imobilelor ,conventiile tr incheiate in forma scrisa


Răspuns la discuția Admitere barou 2014
Decizia nr. 148 din 29 septembrie 2014 a Comisiei Permanente a U.N.B.R. privind validarea examenului de primire în profesie ca avocat stagiar şi pentru persoanele care au susţinut examenul de definitivat în alte profesii juridice precum şi a rezultatelor acestuia.

Deja pe site-ul UNBR a apărut hotărârea de validare a examenului. Multă baftă celor intrați.
Răspuns la discuția Admitere Barou 2015
Momentan nu există altă instituție care să aibă competența de a organiza examenele de admitere în profesia de avocat. Să nu ne facem iluzii degeaba. Atâta timp cât vom sta cu mâinile în sân, an de an se vor repeta aceleași stupide subiecte elaborate cu dedicație pentru viitorii candidați de către incompetenții cunoscuți deja.
Răspuns la discuția Admitere barou 2014
Știu de grupul de pe facebook, de fapt sunt două și sunt și eu membră în ambele. Desigur că vom înainta și petiția de pe facebook la care s-au adunat semnăturile celor care au avut curaj să se confrunte cu ăștia. Am spus că pot ajuta la redactarea acțiunilor în justiție însă mai întâi trebuie să concep acțiunea iar apoi vă pot oferi modelul. Nu o iau de-a gata ci o fac singurică atâta cât mă duce capul și potrivit prostiei mele conform spuselor celor de la avocatura.com care au spus că suntem niște inculți care nu am fost în stare să luăm examenul. Vă anunț eu când e gata.
Răspuns la discuția Admitere barou 2014
După ce am sesizat și eu o televiziune am observat că nu prea suntem băgați în seamă. Motivul este simplu: acum toate televiziunile sunt concentrate pe politică, pe Băsescu și pe Ponta. Nu se încurcă ei cu noi în aceste momente pentru că au ce difuza. Trebuie să ne luptăm singurei. Nu ne face nimeni treaba. Și eu cred că cel mai bine ar fi dacă am acționa fiecare pe cont propriu în instanța de judecată după ce, în prealabil, vom formula câte o plângere tot individuală către conducerea UNBR. Dacă aveți nevoie de ajutor vă pot ajuta și eu în formularea acțiunilor în justiție pentru că am experiență destulă. Ar fi bine să avem un model de acțiune pe care să îl completeze fiecare cu datele sale personale. Așteptăm să publice și rezultatele din urma contestațiilor făcute azi și apoi pornim și noi demersurile împotriva marilor oameni culți, să le arătăm ce proști și fără valoare suntem.
Răspuns la discuția Admitere barou 2014
Nu trebuie să ne resemnăm ci doar să ne reorientăm spre altceva. Să lăsăm mafia să trăiască pentru că Dumnezeu întârzie dar nu uită. Va veni și rândul lor și fiecare va plăti mai devreme sau mai târziu. Noi trebuie să rămânem la fel de curați ca și până acum, să luptăm pentru dreptate și să nu ne punem mintea cu prostul. Fruntea sus și chiar dacă ați pierdut nu disperați, viața nu se termină aici.
Răspuns la discuția Admitere barou 2014
Toate acestea s-au discutat intens pe facebook BAROU FEBRUARIE 2015. Deja sunt pregătite niște petiții la care încă se mai strâng semnături. Nu va rămâne doar la stadiul de simple vorbe, se va face ceva concret în acest sens. Voi lupta până la capăt alături de ceilalți. Deja am trimis e-mail la România Tv și o scrisoare a unui alt coleg pentru a se face publică toată această mascaradă grosolană, după care se va proceda și la sesizarea organelor de anchetă penală competente. E important să se implice și presa puțin.

Voi mai da pentru ultima oară examenul când va fi și dacă se va întâmpla la fel, atunci pot spune cu mâna pe inimă că am făcut tot ce s-a putut și voi spune adio acestei profesii. Deși îmi place foarte mult, am învățat cu drag fiecare cuvințel, a ajuns să îmi fie scârbă de acest sistem corupt și voi înceta să mă mai umilesc în fața unor parveniți care urmăresc doar banii și puterea. De parcă avocatura asta reprezintă un butoi cu miere la care nu mai încap albinele. Aici e mai rău ca la loterie, e chiar prostie.

Oare dacă nu ne-am mai înscrie niciunul la examen vreo 2-3 ani la rând ce ar face UNBR-ul? Din ce ar mai trăi? Vă spun eu, ar face subiecte ușoare ca să prindem iar încredere în ei.
Răspuns la discuția Admitere barou 2014
Domnule Zinix:
Sunt destul de matură încât să nu îmi pun mintea cu tine. Păstrează-ți comentariile pentru tine mai ales că nu ai nicio treabă cu acest examen. Ai intrat în breasla avocaților și deja le ții partea. Să te vedem la anul la definitivat... Te rog eu nu ne mai lua peste picior pentru că nu ai tu de unde să știi cât am învățat.Ce ușor este să judeci oamenii după aparențe.

Apropo, vezi că te contrazici singur. Tu însuți ai afirmat că majoritatea grilelor au fost de nedeslușit. Atunci cum poți să îmi spui că nu am învățat, când nici tu nu le-ai descifrat? Eu am spus că doar unele grile au fost de nedeslușit pentru că asta e realitatea. Nu îmi place să spun aiureli doar ca să ies eu în picioare. Ai recunoscut cu gura ta că examenul a fost greu și dacă am luat 54 de puncte înseamnă că am muncit pentru ele și sunt mândră de mine. Nu am luat nici unu și nici doi. Ălora care au luat aceste punctaje rușinoase poți să le spui ce vrei pentru că e clar că nu au fost pregătiți.