avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 492 soluții astăzi
Forum Activitate catalinaioan81

Activitate catalinaioan81

Răspuns la discuția Succesiune
Va multumesc inca o data pentru raspuns.
Răspuns la discuția Succesiune
Va multumesc pentru raspuns. Reductiunea se poate face la notar sau numai in instanta?
Discuție Succesiune
Buna ziua,
Sunt legatara universala a matusii mele. Dupa decesul acesteia a aparut fiica sa infiata din prima casatorie , cu care aceasta nu a mai avut relatii de peste 20 de ani.Dupa decesul matusii am fost la notariat si am dat declaratie ca accept mostenirea. Fiica acesteia insista sa-i dau certificatul de deces ca este dreptul ei. Intre timp am aflat ca ar sta intr- un apartament care este pe numele matusii mele si banuiesc ca ar vrea sa-si faca succesiunea pe acel apartament fara sa stiu eu. As dori sa-mi spune-ti daca poate dezbate succesiunea fara sa ma instiinteze? Daca am dat declaratia de acceptare ,notarul la care face succesiunea poate vedea acest lucru si sa ma citeze si pe mine? Daca totusi face succesiunea fara stirea mea ce am de facut avand in vedere ca sunt legatar universal si in consecinta si acel apartament mi-ar apartine?Va multumesc!
Răspuns la discuția succesiune
Multumesc!
Discuție succesiune
Buna ziua,
As dori sa-mi spune-ti daca pot dezbate succesiunea privind un autovehicul avand doar copii legalizate dupa actele de proprietate. Va multumesc1
Răspuns la discuția intampinare apel
Multumesc1
Buna ziua,

Sunt parte intr-un proces de dezbatere a succesiunii in instanta. Prin sentinta data la fond s-au strecurat erori materiale. Partea care a deschis succesiunea in instanta a declarat apel pentru indreptarea acestor erori. Am primit citatia pentru apel si trebuie sa depun intampinare. Va rog sa-mi spuneti cum trebuie sa scriu aceasta intampinare daca eu sunt de acord cu motivele apelului? Va multumesc!
Răspuns la discuția Mostenire copil infiat
Va multumesc din suflet pentru raspuns! Am incercat de la inceput sa-l convingem sa facem contract de intretinere,mai mult chiar si notarul a insistat dar nu vrea.
Buna ziua,
Ma aflu intr-o situatie delicata si as dori sa ma ajutati. In urma cu 7 ani o matusa impreuna cu sotul ei, neavand copii s-au gandit sa ne aleaga pe mine si sotul meu sa ii ingrijim si dupa decesul lor noi sa ii mostenim,urmand ca ultimul dintre ei ramas in viata sa ne faca testament. Dupa 4 ani matusa a decedat in urma unei probleme medicale si astfel unchiul a mers la notar si ne-a facut testament.Mentionez ca cei doi au beneficiat de o atentie si o ingrijire excesiva din partea noastra la orice ora din zi sau din noapte,fapt recunoscut atat de ei cat si de cei care ne inconjoara. Problema a aparut acum o saptamana cand unchiul s-a trezit la usa cu fiul sau infiat din prima casatorie si cu care nu a mai avut relatii de cand s-a casatorit cu matusa mea , de aproximativ 30 ani. Acum dupa atata timp cat i-am ingrijit pe cei doi si cu sacrificii din partea noastra de exemplu fara nici un concediu de atata timp pentru ca matusa avea 79 de ani si unchiul 80 cand i-am luat in ingrijire si avand probleme medicale nu ne-am miscat de langa ei ,realizez ca v-a trebui sa impartim mostenirea cu acest fiu. In acest caz noi ne-a respectat obligatiile dar unchiul nu v-a mai putea sa respecte intelegerea pe care am facut-o.Pur si simplu ne simtim inselati. As dori sa-mi spuneti la ce procent din masa succesorala are dreptul acest fiu si daca exista vreun act prin care sa mostenim ce ni s-a promis, exclus vanzare-cumparare.


Buna ziua,
Mama mea are varsta de 87 ani si vrea sa imi lase ca mostenire un teren.avand in vedere ca eu sunt cea care o ingrijesc. Pentru un testament incheiat in fata notarului trebuie dus un certificat ca este in deplinatatea facultatilor mintale. Mama nu este deplasabila iar pentru ai aduce la domiciliu si expertiza medicala si notarul este foarte costisitor si nu ne putem permite. Intrebarea mea este daca voi avea probleme in cazul in care mama imi face un testament olograf. Mentionez ca mai am trei frati.