Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!
plata facuta dupa implinirea termenului de prescriptie, nu intrerupe prescriptia, adica nu are ce intrerupe.
Ati mentionat la momentul efectuarii platii, contractul de credit pentru care se efectueaza plata?
Prescriptia nu opereaza din oficiu/automat, aceasta trebuie invocata in cadrul unei contestatii la executare sau pe cale de actiune in constatare.
Ramane de analizat si contractul de credit. In masura in care nu exista o clauza care sa mentioneze ca IFN poate aloca sumele achitate si catre alte credite restante, instanta de judecata va analiza in ce masura a operat sau nu prescriptia, argumente favorabile existand in sensul intervenirii prescriptiei.
Buna ziua,
Prescriptia creantelor izvorate din contractele bancare se analizeaza prin raportare la ultima plata efectuata, in situatia dumneavoastra, anul 2020 este termenul de la care va curge un nou termen de prescriptie.
Cu stima.
Buna seara.Va rog mult sa ma ajutati intr o problema.Am avut un proces penal, in urma unei plangeri penale intentata de o banca la care am un credit restant garantat cu ipoteca imobiliara. banca s a constituit ca parte civila in procesul penal pt. Recuperarea datoriilor.Instanta Curtea de apel m a achitat in procesul penal si a inlaturat obligatia de plata a datoriilor solicitate de banca.
Intrebarea este daca eu acum in baza hotararii instantei pot solicita radierea ipotecii ? Sau banca poate valorifica ipoteca? Multumesc.