avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 391 soluții astăzi
Forum Activitate NeliF

Activitate NeliF

Răspuns la discuția Termen succesiune
Va multumesc pentru raspuns.
Buna ziua,
Fratele meu a decedat in urma cu 5 luni. Este divortat si are un fiu. Fiul lui este stabilit in Italia si nu a putut veni sa faca succesiune, din cauzele impuse de pandemie.
Intrebarea mea este care este termenul in care poate face succesiunea si care sunt costurile daca va face succesiunea in termen de un an de la decesul fratelui meu?
MULTUMESC
Fratele meu a decedat de curand. A fost divortat si are un fiu care a plecat in urma cu 15 ani din tara, acum are 26 ani. Fratele meu detine o garsoniera cumparata de mama pe numele lui in urma cu 10 ani. Mama (tatal meu este decedat) are vreun drept la mostenire?

Multumesc.
Buna ziua,
Am avut accident cu masina fara victime. Am intrat noaptea intr-o caruta nesemnalizata. Din fericire nici calul nu a patit nimic, s-a ales doar cu sperietura. Politia a facut constatarea, carutasul a fost amendat. Am doar asigurare RCA simpla si am inteles ca nu ne incadram la decontarea reparatiilor. Politistul ne-a zis, si mie si carutasului, ca daca nu ne intelegem la recuperarea daunelor amiabil, atunci pot recupera daunele doar la tribunal. Valoarea reparatiilor constatate de un mecanic la expertiza este de aproximativ 5.000 lei.
Se pot recupera daunele si altfel de la proprietarul carutei?
Răspuns la discuția Inregistrare eronata in REVISAL
Multumesc pentru informatii.
Răspuns la discuția Inregistrare eronata in REVISAL
Va multumesc pentru raspuns. Nu eram sigura ca e suficient sa radiez contractul.
Intre timp situatia a degenerat, din cauza rautatii umane.
Persoana respectiva vrea sa faca plangere impotriva firmei pe motiv ca s-au folosit de datele personale fara sa i se ceara acceptul. O angajata a inspectoratului de munca local l-a informat despre legea cu protectia datelor cu caracter personal. E adevarat ca a fost inregistrat eronat dar nu s-a folosit nimeni, in nici un fel de datele dumnealui. Firma in cauza e o firma mica, care nu a avut mai mult de 50 de angajati de la infiintare (2005). In prezent are 5 persoane active.
E posibil sa fie trasi la raspundere proprietarii societatii doar pentru motivul ca l-au tinut inregistrat din nestiinta, nu din reavointa?
Buna ziua,
Am preluat de curand o firma. In urma verificarii bazei de date a Registrului REVISAL, am gasit o persoana inregistrata in Registrul electronic din anul 2013, care nu a avut niciodata relatii de munca cu aceasta firma. Nu a avut contract de munca sau altfel de colaborare cu firma. Cum poate fi anulata inregistrarea?
Va multumesc.
Multumesc.
O zi frumoasa!
Eu am functia de inspector resuse umane, pot indeplinii si functia de responsabil cu protectia datelor. Sunt singura persoana din firma care lucreaza in acest compartiment, este conflict de interese daca voi avea si sarcina sa ma ocup de protectia datelor? Si daca e posibil sa am si aceasta responsabilitate, este necesar sa urmez un curs in acest domeniu?