avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 302 soluții astăzi
Forum Activitate mociocmihai

Activitate mociocmihai

Răspuns la discuția Resurse umane
Deci...la momentul asta este un fel de sah tehnic?!
Ei nu ma demit sa intru in somaj...eu nu am ce sa fac ?!
Răspuns la discuția Resurse umane
Buna ziua.Da asa este,nu am fost explicit.
Am fost anuntat,verbal.Dupa care tot verbal m-i s-au promis drepturile salariale,privitoare la concediul de odihna neefectuat.Fara alte plati compensatorii ...nimic,motivul declarat...restructurare.Am inceput sa lucrez la aceasta companie in nov.2012,contractul de munca fiind inregistrat in ianuarie 2013.Ulterior,dupa cca 2 saptamani am fost sunat de persoana care se ocupa de resurse umane,incadrul firmei care tine contabilitatea companiei si am fos rugat sa ma prezint sa-mi scriu demisia! In situatia mea au mai fost inca 4 persoane...care din pacate au acceptat sa-si scrie demisia.
M-i se cere in mod insistent sa vin sa scriu demisia pentru a m-i se inchide colaborarea,motivand,ca,nu ma pot trimete in somaj,deoarece asta ar insemna sa blocheze postul pe viitor dorind sa mai faca angajari.
In situatia data..eu ce ar trebui sa fac?!
Multumesc.
Discuție Resurse umane
Buna ziua.
As avea nevoie de sfaturi pentru a putea contracara masurile luate sau mai bine zis lipsa masurilor luate de catre fostul meu angajator,care are grije sa incalce toate drepturile angajatului.
In urma unor etape de restructurare in cadrul companiei unde activam,am fost disponibilizat,fara preaviz,fara a-mi fi platit preavizul,fara am incasa drepturile salariale pentru concediul de odihna neefectuat.
La acest moment am fost contactat de catre firma care tine evidenta contabila a companiei,din cadrul biroului resurse umane,sa ma prezint cu o cere de demisie!
Ce ar trebui sa fac sa i-mi pot primi drepturile salariale,dar si dreptul care i-l are angajatul,atunci cand este disponibilizat,acela de a intra in somaj?!
Multumesc.