avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 281 soluții astăzi
Forum Activitate rosiorilor

Activitate rosiorilor

Am avut pe rol un litigiu de munca. Nu am avut un proces echitabil, incalcandumi-se mai multe drepturi. Am epuizat toate caile de atac din Romania. Doresc sa ma adresez CEDO. Ce anume pot solicita la CEDO?
- despagubiri banesti?
- dispunerea rejudecarii cauzei?
- pot solicita reincadrarea in functia avuta anterior cu plata salariilor din data concedierii pana la reincadrare?
Nu stiu ce se poate solicita si cum sa procedez dupa aceea daca se aproba cererea pentru judecare.
Multumesc.
Răspuns la discuția Restante rate banca
am primit doua somatii , una care avea antetul unui cabinet de avocatura dar in josul paginii astampila si semnatura firmei de recuperari in care mi se punea in vedere sa platesc creditul in 48 ore pentru a evita procedura de executare silita,fiindca va urma sa apeleze la cele trei proceduri de recuperare a acestuia, iar cea de-a doua avea antetul , stampila si semnatura unui executor judecatoresc in care se mentiona datoria, ca trebuie sa o platesc in 48 ore de la primirea acesteia, iar daca nu se va recurge la cele trei forme de recuperare a banilor.
Este posibil ca firma de recuperari sa solicite in mod direct unui avocat sau unui executor judecatoresc trimiterea de somatii si inceperea executarii silite ( poprirea veniturilor, executarea bunurilor mobile, executarea bunurilor imobile) fara sa fi anuntat ca s-a recurs la acest fapt si fara sa-mi fi itentat actiune judecatoreasca si sa existe o hotarare judecatoreasca definitiva in acest sens.
Daca este posibil va rog sa-mi spuneti conform carei legi. Astept raspuns. Va multumesc.

Răspuns la discuția Restante rate banca
Va multumesc foarte mult pentru amabilitate si cu respect va mai cer un sfat:
Ultima rata pe care am achitat-o cat am fost angajat a fost Septembrie 2011, iar pana in prezent am primit din partea firmei de recuperare numeroase somatii si notificari atat in cutia postala cat si recomandate. In acest an , in luna septembrie se implinesc 3 ani de la plata ultimei rate catre banca. La ce sa ma stept din partea firmei recuperatoare daca nu voi reusi sa-mi gasesc un serviciu cu carte de munca.
In timp ce eram angajat am contractat un credit de nevoi personale. Am fost disponibilizat, am anuntat banca despre acest fapt , intand in somaj am solicitat bancii o amanare cu 3 luni de zile a platei ratelor. Banca nu a dat nici un raspuns nenumaratelor mele solicitari, si am primit mai multe somatii de la o firma de recuperari ( fara ca banca sa ma informeze ca a cedat acesteia creditul) care imi solicita sa achit tot creditul pana la data de....., sau sa achit o anumita suma de bani (foarte mare). Nu am serviciu, nici sotia nu are serviciu, nu am garantat creditul cu nimic, nu avem absolut nici un bun pe numele nostru, nu am semnat nici un document cu firma recuperatoare, nu am contractul de cesiune al creditului.
1. Ce pot face in aceasta situatie?
2. Se poate pune sechestru pe bunurile parintilor?
3. Ce pot pati daca in continuare nu gasesc un serviciu si nu pot plati creditul?
4. Cum as putea stopa dobanzile care se aplica in fiecare zi?
5. Pot da in judecata banca sau firma recuperatoare, si daca da ce pot solicita si conform carei legi?
6. Ce pot obtine de la instanta?
Astept raspuns. Va multumesc.
Pentru utilizatorul Feelis

Inca odata multumiri pentru raspuns, dar va mai rog sa-mi dati inca un sfat in cele ce urmeaza:
La data de 11.09.2012, la Curtea de Apel s-a judecat recursul pe care l-am declarat impotriva Sentintei Civile a Tribunalului, termen la care Curtea de Apel s-a si pronuntat asupra recursului.
In data de 15.02.2013, dosarul fiind intors de la Curtea de Apel, la Tribunal, am depus la acesta din urma cerere prin care am solicitat studierea dosarului respective si pentru a afla numarul si continutul Deciziei Civile pronuntate in recurs, dupa care in aceiasi zi am depus cerere pentru eliberarea unei copii legalizate de pe Decizia Civila a Curtii de Apel.
In data de 28.02.2013, am introdus Contestatie in anulare la Tribunal, adresata catre presedintele Curtii de Apel impotriva Deciziei Civile pronuntata in recurs, conform art. 318, 319 C pr civ.
La al di-lea termen de judecata a Contestatiei in anulare, completul de judecata a invocat exceptia tardivitatii contestatiei in anulare.
Fiind nepregatit cu date exacte pentru acest lucru, am declarat ca ultimul termen al recursului a avut loc in luna Septembrie sau Octombrie 2012, si am luat la cunostinta despre Decizia Civila din recurs in cursul lunii Februarie 2013 luna in care am depus si contestatia in anulare in termenul lewgal prevazut de lege, si fiindca instanta a fixat un nou termen , respective la data de 03.10.2013, am declarat ca la acel termen odata cu depunerea concluziilor scrise am sa depun si acte doveditoare in acest sens.
Astfel, la data de 03.10.2013, la cconcluziile scrise am atasat
a) cele doua cereri catre tribunal cu stampila de primire a acestora;
b) copie grefa tribunal de pe Decizia Civila;
c) copie de pe prima pagina a contestatiei in anulare cu stampila de primire a tribunalului.
Cu toate acestea instanta nu a luat in copsiderare dovezile clare depuse la dosar si a respins contestatia ca tardiv introdusa, considerand ca am luat la cunostinta despre Decizia din recurs in luna Octombrie 2012 si am depus contestatia in data de 22.03.2013 (data cind aceasta aparea inregistrata), fiind in afara termenului prevazut de lege.
Instanta a luat in calcul data la care decizia a fost tehnoredactata si in loc sa ia in considerare termenul de depunere a luat seama data la care a fost inregistrate.
Oricum contestatia a fost depusa in termenul lega, prevazut de art 319 C pr civ.
Va rog sa-mi dati un sfat cu privire la atacarea acestei decizii din contestatia in anulare.
Ea acum se poate ataca conform art. 320 alin 3 , cu revizuire sau o noua contestatie in anulare.
Ceea ce nu stiu si solicit un sfat este pe care din ele sa o formulez si totodata la ce articol si alineat ma pot incadra sa pot ataca decizia de tardivitate invocate de instanta. Va multumesc mult.
Multumesc pentru raspuns. Sunteti singura persoana care mi-a dat un raspuns concret, la obiect. inca odata multumesc.
Tot nu sunt lamurit.
Am avut fondul cauzei la tribunal, respins fondul si depus recurs la Curtea de apel, respins recursul si depus contestatie in anulare in conditiile art. 318 c pr civ la Curtea de apel, respisa contestatia in anulare pe motiv de tardivitate, dar a gresit instanta fiindca a fost intridusa exact in termenul prevazut de art. 319 C pr civ.
Acum, C pr civ mentioneaza in art. 320 alin (2) ca Hotararea data in contestatie este supusa acelorasi cai de atac ca si hotararea atacata. Aici eu nu stiu ce inseamna acest lucru:
1) Pot face revizuire sau o noua contestatie in anulare pentru ca hotararea atacata este decizia data in recurs care se poate ataca cu revizuire sau contestatie in anulare.
2) Pot face un recurs la hotararea data in contestatia in anulare in care sa mentionez ca nu au existat motice de tardivitate.
Astfel care dintre cele doua puncte se poate aplica in conditiile art. 320 alin 2 C pr civ.
Intr-un litigiu de munca, am parcurs urmatoarele etape: Contestatrie in anulare la Tribuna, recurs la Curtea de Apel, Contestatie in anulare recurs la Curtea de Apel, iar acum doresc sa fac un recurs la Decizia pronuntata in Contestatia in anulare.
Ce ma sfatuiti: 1. Sa depun acum o plangere la CEDO, fiind in cele 6 luni de la Decizia in Contestatie in anulare:
2. Sa depun si recursul la Decizia data in Contestatie in anulare si dupa finalizarea acestuia sa depun plangere la CEDO
Intr-un litigiu de munca privind contestatie la o decizie de concediere care a fost intridusa la tribunal, hotarirea tribunalului este supusa apelului sau recursului?
Răspuns la discuția Contestatie in anulare
Nu este vorba de competenta , atfel reformulez:

Sunt din Braila. La o Hotarire a Tribunalului Braila, privind un litigiu de munca, am formulat recurs, care s-a judecat la Curtea de Apel Galati. Hotarirea data in recurs a fost de respingere a acestuia,ramanand irevocabila.
Conform art. 319 alin (2) – Impotriva hotararilor irevocabile care nu se aduc la indeplinire pe cale de executare silita, contestatia poate fi intridusa in termen de 15 zile de la data cand contestatorul a luat la cunostinta de hotarire, dar nu mai tarziu de un an de la data cand hotarirea a ramas irevecabila.
Astfel,am depus o contestatie in anulare conform art. 318 alin (1) ( instanta respingand recursul, a omis sa cerceteze unele motive de casare)
Instanta Curtii de Apel Galati a respins Contestatia in anulare ca tardiva,motivind ca trebuia depusa la Curtea de Apel Galati si nu la Tribunalul Braila.
In consecinta:
Hotarirea instantei de recurs a ramas irevocabila in luna septembrie 2012, am luat la cunostinta despre hotarire in data de 15.02.2013,cand dosarul cauzei a revenit la Tribunalul Braila, si am depus contestatia in anulare in data de 28.02.2013 ( in termen legal de contestare) la Tribunalul Braila, care a inaintat-o cu dosarul cauzei la Curtea de Apel Galati pentru solutionare.
Instanta Curtii de Apel Galati a respins contestatia in anulare ca tardiva, motivand ca am depus-o la tribunalul Braila , si nu la Galati . Dar daca o depuneam la posta? Nu este acelasi lucru?
Art. 320 alin (3) din C. pr. civ. precizeaza ca Hotararea data in contestatie este supusa acelorasi cai de atac ca si hotararea atacata.
Ce inseamna acest lucru:
- ca la hotarirea data in contestatie pot face o noua contestatie in anulare sau un recurs?
- cum ar trebui motivez cu privire la tardivitate pentru a se relua solutionarea motivelor mentionate in contestatie?