avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 681 soluții astăzi
Forum Activitate Laur_entiu

Activitate Laur_entiu

Răspuns la discuția Contestare executare silita
Multumesc
Răspuns la discuția Contestare executare silita
Pot sa formulez contestatia la executare pentru mai multe motive? Adica termenul de prescriere depasit si onorariu BEJ abuziv (2100 lei din 5300 datorie, 50% cand legea prevede maxim 10%) ?
Răspuns la discuția Contestare executare silita
Inca o data va multumesc mult pentru promptitudine. Prin acte va referiti la contractul de card/credit semnat ?
Răspuns la discuția Contestare executare silita
Multumesc pentru raspuns. Am acces la datele bancii care a dispus trecerea la executare silita. In acest moment am 1340 zile de intarziere. Din cate stiu eu scadenta anticipata se declara la 120 zile de intarziere. Ceea ce inseamna ca oricum termenul de 3 ani este depasit. In plus eu am citit multe variante despre acest termen de prescriptie, unul ca se ia de la data ultimei plati, altul ca de la data ultimei rate restante (fiind vorba de un card de credit nu sunt rate egale), acum de la data declararii scadentei anticipate. Ce ma sfatuiti sa fac in acest caz? are rost sa depun contestatie sau nu? am sanse sa opresc acest proces de executare silita?
Buna seara. Am avut un card la o banca pe care nu l-am mai achitat de mult timp. Acum 2 zile am primit acasa un plic de la un BEJ prin care ma anuntau ca a fost demarata procedura de executare silita. Mai exact am primit un document numit "Instiintare priviind masura popririi", o adresa formulata catre o alta banca la care eu am un credit (pe care il achit) in care se specifica faptul ca datoria este in valoare de 5300 Ron si cheltuieli de executare in valoare de 2100 Ron (cred ca e prea mult pentru valoarea creantei) si un certificat de grefa de la Judecatoria sector 4 care admite cererea de incuviintare a executarii silite si mai scrie ca este executorie de drept si fara cale de atac.
Mentionez ca ultima plata (am verificat) este facuta in martie 2010, nu am primit scrisori recomandate si nici nu stiam ca dosarul meu a fost trimis la Judecatoria sectorului 4. Ce ma sfatuiti sa fac in acest caz? Pot sa depun o contestatie la executare? Datoria nu este prescrisa?
Multumesc anticipat.