avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 145 soluții astăzi
Forum Activitate Tisha

Activitate Tisha

Bună ziua. Mă aflu într-o situație specială: detașată de la privat la stat, cu dată expirare detașare 28 februarie 2021. Ar urma să nasc pe 6 iunie 2021. Astfel că de pe 7 februarie 2021 aș putea întra în concediu de risc maternal.
1- Vă rog să îmi spuneți dacă trecerea aceasta de la încheierea detașării la firma de la care am fost detașată, influențează în vreun sens cuantumul indemnizației de risc maternal ( menționez că venitul câștigat la stat este mai mare decât salariul cu care eram încadrată la privat). Am înțeles că se stabilește o bază de calcul, de pe ultimele 6 luni lucrate. Deci, ar trebui ca până în iunie să iau aceiași bani, nu? Dacă greșesc, vă rog să mă corectați.
2- În perioada concediului de risc maternal, angajatorul privat va plăti pentru mine, vreo contribuție la stat? Dacă da, aș putea să îmi dau demisia, ca să nu îl mai împovărez? Acest lucru m-ar afecta în vreun sens?
Vă mulțumesc anticipat pentru răspunsuri.
Bună ziua. Am optat pentru două zile de câte 8 ore pentru dispensă, urmând să depun actele doveditoare în urma efectuării controalelor prenatale. Lucrez la stat, iar de la Financiar mi-au transmis că în cele două zile de dispensă voi fi pontată cu ZILE LIBERE PLĂTITE. Este corect? Practic voi pierde doar indemnizația de hrană pentru cele două zile, nu? Vă mulțumesc anticipat pentru răspuns.
Răspuns la discuția Ce dari trebuie platite la stat?
Va multumesc frumos pt raspuns. Deci salariul compensatoriu se impoziteaza.
Răspuns la discuția Ce dari trebuie platite la stat?
Salariul compensatoriu se impoziteaza?
Am avut un salariu de baza de 1400 de lei, iar angajatorul mi-a dat doar 1014 lei, spunandu-mi ca salariul compensatoriu va avea valoarea acestuia dupa retinerea tuturor contributiilor legale. Asta se intampla in luna mai a acestui an.
Va mutumesc pentru raspuns!