avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Activitate tudor_cio

Activitate tudor_cio

Răspuns la discuția Contract vanzare cumparare AFI
Multumesc.

Eu vreau sa consolidez si sa extind locuinta cu o terasa iar pentru eliberarea certificatului de urbanism imi cer sa concesionez bucata de pamant de la AFI. Aceasta concesionare implica, costuri mari si nu imi concesioneaza decat maxim 14 mp, pe cand cota indiviza ce imi revine este de 100 mp.
Poate ca intreb o aberatie, imi cer scuze, e suficient sa dovedesc dreptul de proprietate asupra cotei de indiviza cu contractul de vanzare cumparare? se poate intabula aceasta cota de indiviza?
Dragi utilizatori,

Am achtizionat o locuinta de la o persoana care la randul ei a achizitionat-o de la AFI. In contractul de vanzare-cumparare se specifica faptul ca odata cu vanzarea locuintei se vinde atat terenul de sub ea cat si cota indiviza din spatiile comune. In prezent eu platesc chirie pentru spatiile comune. Aici sunt nelamurit; am inteles ca de obicei nu se vand spatiile comune ci se dau in folosinta. Mentionez ca spatiile comune sunt doar curtea. Pot cere iesierea din indiviziune si sa intru in proprietatea terenului care imi revine? S-a mai intalnit cineva cu asemenea situatii?

Multumesc anticipat!