avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1135 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Activitate MariusPoppa

Activitate MariusPoppa

Poate ca nu m-am explicat îndeajuns de clar : a vrut prima data sa divorțeze, și am rămas blocat la aflarea vestii.
Ideea este ca trebuie sa îmi dea 60.000 €, ca să îmi achiziționez o garsoniera în orașul natal Chestia este ca acum nu mai vrea sa divorțeze, eu vreau, dragoste a făcut cu mine acum 10 luni și probabil asa va fi mereu ( în cel mai bun caz).
Se pare ca acum nu mai vrea sa vândă casa, care este luata de ea înainte de a ne căsători, insa am luat-o practic amândoi (adică am decis verbal și eu), insa ne-am căsătorit abia după 5 ani de când am luat casa. Împreună suntem de 12 ani: 2 ani la bloc + 5 ani la casa + 5 ani la casa, fiind căsătoriți.
Deci ea nu mai vrea ( se pare), sa vândă casa, iar acum vreau și eu sa ne despărțim. Cum pot rezolva acest impediment, ? Menționez ca nu am unde sa stau, nu am rude, etc.....
Așteaptă sa decedez ( eu fiind cu 4 1/2 mai mare ca ea), fiind astfel viata mea un calvar.
Bună ziua! Urmează sa divorțez. Nu am frați, veri sau orice alta ruda. Nu mai am alte proprietăți sau moșteniri. Proprietatea unde locuim, este în vânzare. Am de luat (partea mea), 60.000 € cu care îmi voi cumpara o garsoniera.
Ce act trebuie sa fac, ca să fiu sigur ca îmi primesc banii ce mi se cuvin?
(locuinta actuala este pe numele ei)
Stam asta....însă divorțul și partajul vor dura, asa ca cum as putea cumpăra acea proprietate ACUM, pentru ca este avantajos prețul și zona.
Buna ziua! Urmează sa divorțez. Nu am frați, veri sau orice ruda, am 58 de ani. Am găsit o proprietate pe care as vrea sa o cumpăr, insa nu vreau ca și aceasta sa fie în bunurile de partajat. Cum as putea sa fac ? Pe numele cui s-ar putea trece? Exista vreun avocat sau vreo firma pentru astfel de tranzacții?
Mulțumesc celor 2 avocați pentru răspunsul primit.
Știam ceva despre împărțirea bunurilor celor care au fost căsătoriți sau/și au stat impreuna cel puțin 10 ani. Cum rămâne situația în acest caz?
Buna ziua! Cum pot rezolva situatia unui divort si cea de despagubire financiara, pe care urmeaza sa il introduca sotia ( nu ca as fi facut ceva gresit, sau ca beau sau ca fumez, etc, ci pur si simplu asa vrea ea-Dumnezeu mai intelege femeile astea...eu nu!)?
Locuim la aceeasi adresa de 12 ani (am martori vecinii), la casa, insa ne-am casatorit de 5 ani. Ea a vandut aparatamentul cu 3 camere al parintilor, ca sa ia aceasta casa, cand era cu mine si locuiam in acest apartament, insa nu eram casatoriti atunci. De cand ne-am mutat la aceasta casa si curte, am tot bagat bani si am muncit personal la tot ce este aici. Cum trebuie procedat in cazul in care ea baga divortul la 1.notar si 2.cum trebuie procedat atunci cand ajungem la judecata, eu nefiind de acord cu suma pe care mi-o zice ea ( 40.000 euro), ci dorind 60.000 euro, pentru ca am muncit si am bagat si bani ( muncind in nenumarate randuri in Austria si Germania ( o pot dovedi cu bonurile de salariu). Fiind singur la parinti, am vandut apartamentul pe care il mostenisem ( 50.000 Euro), si am ramas cu 25.000 Euro (restul de 25.000 fiind datorii la banci ca urmare a unui esec intr-o mica afacere), pe care i-am bagat in aceasta casa si curte....toti banii. Mai mentionez ca sunt cu studii superioare efectuate la profil de zi si studii post post-superioare ( in Italia). Parintii au decedat amandoi, nu am frati , nu am prieteni, nu am rude!!!
Mai mentionez ca sunt de loc din Craiova, unde o garsoniera costa minim 55.000 Euro., ea fiind din Valcea. Actualmente inca locuim in Valcea.
Mulțumesc!
Mulțumesc de răspuns. Cat este valabila cartea de identitate provizorie?
Multumesc frumos, doamnei/domnisoarei raluk0207