Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Urmează sa divorțez. Nu am frați, veri sau orice ...

Buna ziua! Urmează sa divorțez. Nu am frați, veri sau orice ruda, am 58 de ani. Am găsit o proprietate pe care as vrea sa o cumpăr, insa nu vreau ca și aceasta sa fie în bunurile de partajat. Cum as putea sa fac ? Pe numele cui s-ar putea trece? Exista vreun avocat sau vreo firma pentru astfel de tranzacții?
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 12:42, 21 August 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Prima dată divorțați, apoi cumpărați tot ce aveți nevoie pe numele dumneavoastră.
Nu cumpărați nimic până nu se pronunță divorțul.
Stam asta....însă divorțul și partajul vor dura, asa ca cum as putea cumpăra acea proprietate ACUM, pentru ca este avantajos prețul și zona.
Dacă cumpărați acum, prin această cumpărare, îi faceți cadou soției nedivorțate de dvd 50% din proprietate, și la partaj veți fi obligat să-i plătiți sulta pe aceasta proprietate.
Ultima modificare: Joi, 21 August 2025
Dapix, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă sunteți despărțit în fapt și nu mai gospodăriți cu soția, ori așteptați divorțul ori cereți separația judiciară de bunuri. Apoi puteți cumpăra liniștit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! va rog frumos sa ma îndrumați cu privire la ce avem ... alinagal27@yahoo.com alinagal27@yahoo.com Buna ziua! Va rog frumos sa ma îndrumați cu privire la ce avem de făcut in următoarea situație: sunt căsătorită in regimul comunității legale de ... (vezi toată discuția)
Achizitie imobil in nume propriu in timpul casatoriei. CostelOtel CostelOtel Achizitie imobil in nume propriu in timpul casatoriei. Im momentul de fata sunt separat(nu divortat)de sotie si as dori achizitia unui imobil in nume ... (vezi toată discuția)
Doresc să divorțez, însă soțul nu vrea să audă de asta și refuză să plece din apartament. cum pot rezolva situația? serenx serenx Buna ziua, Vreau sa divortez de sot insa el nu vrea sa auda de asta, ba chiar a zis ca daca e sa divortam imi va plati chirie la o camera si stam tot ... (vezi toată discuția)