Bună ziua! Urmează sa divorțez. Nu am frați, veri sau orice alta ruda. Nu mai am alte proprietăți sau moșteniri. Proprietatea unde locuim, este în vânzare. Am de luat (partea mea), 60.000 € cu care îmi voi cumpara o garsoniera.
Ce act trebuie sa fac, ca să fiu sigur ca îmi primesc banii ce mi se cuvin?
(locuinta actuala este pe numele ei)
Vindeți și împărțiți banii, asta este varianta cea mai bună. Dacă nu, se va face partaj în instanță, se va vinde sau se va atribui proprietatea unuia dintre soți, cu obligarea acestuia de a despăgubi pe celălalt soț (plata sultei). Se poate face și partaj voluntar la notariat, cu plata sultei.
Poate ca nu m-am explicat îndeajuns de clar : a vrut prima data sa divorțeze, și am rămas blocat la aflarea vestii.
Ideea este ca trebuie sa îmi dea 60.000 €, ca să îmi achiziționez o garsoniera în orașul natal Chestia este ca acum nu mai vrea sa divorțeze, eu vreau, dragoste a făcut cu mine acum 10 luni și probabil asa va fi mereu ( în cel mai bun caz).
Se pare ca acum nu mai vrea sa vândă casa, care este luata de ea înainte de a ne căsători, insa am luat-o practic amândoi (adică am decis verbal și eu), insa ne-am căsătorit abia după 5 ani de când am luat casa. Împreună suntem de 12 ani: 2 ani la bloc + 5 ani la casa + 5 ani la casa, fiind căsătoriți.
Deci ea nu mai vrea ( se pare), sa vândă casa, iar acum vreau și eu sa ne despărțim. Cum pot rezolva acest impediment, ? Menționez ca nu am unde sa stau, nu am rude, etc.....
Așteaptă sa decedez ( eu fiind cu 4 1/2 mai mare ca ea), fiind astfel viata mea un calvar.
Mergeți la un avocat nu se rezolva cu frânturi de informații și sfaturi din mai multe locuri.Daca la divorț e banal ,se rezolva ,la partaj trebuie neapărat discutat cu un av pt a găsi soluția cea mai buna.
gi-jane2
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Aveti o problema, casa e bunul ei propriu, puteți dovedi ca ati investit 60 mii in ea? Daca da, mergeti la instanta. Daca nu, bucurati-va ca nu vrea sa divorțeze si aveti unde locui. Daca va mai face si o tocana din cand in cand, e ok.
In caz de partaj
Tea81
Ma voi casatori peste cateva luni. Eu am o garsoniera, iar viitorul sot are un apartament cu o camera cu credit bancar. Discutam sa vindem garsoniera mea ... (vezi toată discuția)
Partaj???
aleinad03
Sunt divortata de 5 ani si nu am facut inca partaj. Vreau sa mentionez ca garsoniera este luata prin credit ipotecar.
Ea a costat 235 milioane, ratele ... (vezi toată discuția)