avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 516 soluții astăzi
Forum Activitate asandulescu

Activitate asandulescu

Răspuns la discuția Calcul varsta de pensionare
Multumesc! O zi buna!
Răspuns la discuția Calcul varsta de pensionare
M-am referit la pensie la limita de varsta(nu la anticipata si partiala) deoarece Art.49 din Legea 263/2010 spune:
Art. 49
(1) In sistemul public de pensii se asimileaza stagiului de cotizare si perioadele necontributive, denumite in continuare perioade asimilate, in care asiguratul:
a) a beneficiat de pensie de invaliditate;
b) a urmat cursurile de zi ale invatamantului universitar, organizat potrivit legii, pe durata normala a studiilor respective, cu conditia absolvirii acestora cu diploma;
c) a satisfacut serviciul militar ca militar in termen sau militar cu termen redus, pe durata legal stabilita, a fost concentrat, mobilizat sau in prizonierat;
d) a beneficiat, in perioada 1 aprilie 2001 — 1 ianuarie 2006 de indemnizatii de asigurari sociale, acordate potrivit legii;
(3) Persoanele prevazute la alin. (1) beneficiaza de perioadele asimilate daca in aceste perioade nu au realizat stagii de cotizare in conditiile prezentei legi.
(4) Perioadele asimilate prevazute la alin. (1) se valorifica pentru obtinerea prestatiilor de asigurari sociale in conditiile prevazute de prezenta lege.

Multumesc!
Răspuns la discuția Calcul varsta de pensionare
Punctul 5. daca Facultatea la zi si stagiul militar sunt perioade asimilate stagiului de cotizare,pentru pensie la limita de varsta nu sunt luate in calcul si la stagiul complet de cotizare??
Răspuns la discuția Calcul varsta de pensionare
Multumesc pentru raspunsul partial!Puteti sa-mi spuneti ceva despre Gr.2(influenta la reducere varsta pensionare,stagiu de cotizare)?!

Multumesc!
Buna ziua,
va rog sa-mi spuneti care ar fi varsta la care pot sa ma pensionez tinand cont de Legea 380/24.12.2013 referitor la grupa 1 de munca.Datele mele sunt urmatoarele :
-nascut 21.10 1956
-vechime in munca 25 ani si 10 luni
-grupa 1 de munca =10 ani si 10 luni
-grupa 2 de munca =3 ani si 8 luni
-facultate la zi 5 ani
-stagiu militar 1 an si 4 luni
De asemenea va rog sa-mi spuneti cat ar fi in total stagiu de cotizare?
Multumesc!