avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Activitate Paradiso

Activitate Paradiso

Sunt pensionata la limita de varsta de un an si jumatate , dar am ramas in continuare in activitate pe acelasi post, cu aceleasi atributii, pentru care am semnat un nou contract de munca pe perioada nedeterminata.
Intre timp s-a schimbat conducerea si se doreste angajarea altcuiva pe acest post (nu s-a demarat deocamdata nimic oficial). Exista vreun cadru legal care sa-i permita angajatorului rezilierea contractului meu de munca in acest context? Mentionez ca nu exista abateri disciplinare sau privind indeplinirea sarcinilor de serviciu care sa poate fi invocate, doar faptul ca deja sunt la pensie...
Legea ma protejeaza in acest sens?
Multumesc anticipat

PS. Mentionez ca sunt un simplu angajat si ca lucrez in mediul privat.
Răspuns la discuția Contributie pensie
Multumesc pentru raspuns
Buna ziua,

In noiembrie 2016 am iesit la pensie pentru limita de varsta, dar am ramas in activitate cu contract de munca pe perioada nedeterminata in aceleasi conditii ca si pana la data pensionarii. Ca salariat, platesc in continuare 10.5% CAS si 5.5% sanatate.
As dori sa stiu cum va fi luata in calcul aceasta contributie in momentul in care voi inceta activitatea, pentru ca am inteles (nu stiu daca este corect) ca fiind pensionar deja, se va reclacula doar un anumit procent din suma cu care contribui acum si nu intreaga suma asa cum s-a calculat initial.
Este corect sa mi se retina si contributie la sanatate din moment ce, ca pensionar sunt asigurata? Oricum la Casa de sanatate figurez ca pensionar, nu mi se considera contractul de munca, desi cotizez in continuare.
Va multumesc anticipat
Răspuns la discuția servicii conexe psihologie
Nu este chiar nimeni care cunoaste legea si care poata sa raspunda la aceasta problema?
Buna ziua,

As dori sa stiu ce conditii trebuie sa indeplineaca un psiholog pentru a oferi servicii conexe psihologie decontate prin CAS in urma unui contract cu un medic specialist conform legii?
Eu sunt psiholog cu drept de libera practica in pshihologie educationala si psihoterapie cognitiv comportamentala.
Cu aceste specializari pot incheia contracte cu medicii specialiasti pentru astfel de servicii?
Intreb acest lucru pentru ca m-am lovit de "interpretarea" legii de catre reprezentantii CAS, care sustin ca trebuie sa ai toate specializarile, asa cum sunt insiruite in lege, etc....
Am intrebat si la Colegiul Psihologilor si mi s-a spus ca legea este clara, in sensul ca daca esti atestat pentru una dintre specializari nu este nici o problema.


"Potrivit normelor la Contractul-cadru, recent publicate, servicii psihologice de sanatate conexe actului medical sunt furnizate de psihologi in specialitatea psihologie clinica, consiliere psihologica, psihoterapie si psihopedagogie speciala si pot face obiectul contractelor incheiate de casele de asigurari de sanatate cu medicii de specialitate, cu urmatoarele specialitati clinice: neurologie si neurologie pediatrica, otorinolaringologie, psihiatrie si psihiatrie pediatrica, ortopedie si traumatologie si ortopedie pediatrica, reumatologie, oncologie medicala, diabetzaharat, nutritie si boli metabolice, hematologie si nefrologie."

Multumesc anticipat pentru raspuns.
Răspuns la discuția Prescriere executare silita
va multumesc mult
Răspuns la discuția Prescriere executare silita
In incheierea executorului scrie ca se poate face contestatie in termen de 15 zile de la data "comunicarii"... Pentru mine data comunicarii este data postei ca altfel nu avem de unde sa stiu de existenta respectivei Incheieri. Nu scrie insa unde trebuie sa fac aceasta contestatie, la Executor, la Judecatorie, etc...?
Pentru o astfel de contestatie se plateste taxa de timbru, cat anume (suma de executat este 26000 ron)?
Va multumesc
Răspuns la discuția Prescriere executare silita
va multumesc foarte mult pentru raspunsuri
Răspuns la discuția Prescriere executare silita
Cand se considera ceruta executarea, la data cand s-a emis adresa de instiintare, sau la data cand a primito debitorul, adica data postei?
Răspuns la discuția Prescriere executare silita
multumesc mult pentru raspuns