avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Activitate marilena13

Activitate marilena13

Răspuns la discuția Pensionar din februarie 2015
Imi cer scuze, aveti perfecta deptate. Am scris gresit.
Răspuns la discuția Pensionar din februarie 2015
Legea nr.134/2014 elimina cumulul. Pensionarul la limita de varsta se poate angaja oriunde.
Auxiliar didactic, a depus dosar pensionare la limita de varsta cu 01.02.2015. Consiliul de administratie a fost de acord ca acesta sa mai lucreze in continuare un an. I-am incetat CIM perioada nedeterminata, si i-am incheiat CIM pe durata determinata. Va lucra in continuare inca un an cu toate drepturile contractului pe durata determinata, avand acordul Consiliului de administratie. Am procedat corect?
Bineînţeles că nu este obligat. Acordul Consiliului de administraţie din instituţie este obligatoriu.
Este vorba de alegea 134/2014 care da voie la cumul pensie cu salariu la bugetari.
Ma refer la Statutul personalului didactic in vigoare la aceasta data.
Scuze, este vorba de Statutul personalului didacti, unde Personalul didactic = personal didactic + personbal didactic auxiliar.
Personalul didactic L 1/2011 = personal didactic + personbal didactic auxiliar.
Pentru a continua activitatea ca personal didactic auxiliar, dupa pensionarea la limita de varsta, daca am aprobarea Consiliului de administratie al unitatii de invatamant, care sunt pasii de urmat?
Eu stiu, si daca gresesc va rog sa ma corectati, ca se inceteaza contractul de munca pe perioada nedeterminata, si se incheie un nou contract pe perioada determinata - in cazul meu ar trebui sa-mi inceteze CIM nedeterminat pe 31 ianuarie 2015, iar cu 1 februarie 2015 sa mi se incheie CIM pe perioada determinata.
Am rugamintea sa ma ajutati, dar sa precizati si legea care permite acest lucru, fiind personal didactic auxiliar invatamant. Va multumesc din suflet.
personal didactic auxiliar - secretar sef scoala - baza legala