avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Activitate gabi_leo

Activitate gabi_leo

Da, intra. Pare a fi destul complexa lucrarea din respectivul program :) Tocmai de acest lucru se prevaleaza si presedintele in apararea sa...
Conform afirmatiilor presedintelui asociatiei care cunoaste situatia, se repara si terasa, de aceea este reticent la sugestiile noastre de a interveni acum. Astfel, din punctul de vedere al celor care s-au ocupat de inscrierea blocului in programul primariei, nu au ramas pasivi la sesizarile noastre anterioare, afirmand acum ca totul este o chestiune de timp... Timp in care insa noi suferim si tot noi vom plati pagubele din casa...
Multumesc pentru sugestii si confirmarea ca o astfel de solicitare ramane intemeiata si in conditiile date. Programul de reabilitare pentru cateva sute de blocuri din care facem parte si noi este propus sa inceapa in toamna acestui an, cu finalizare la sfarsitul anului viitor. Deci sunt mari sansele sa vina si iarna urmatoare, iar pe noi sa ne apuce primavara viitoare tot cu apa in casa. Pe de alta parte, cu firma de constructii respectiva am discutat in vederea unei lucrari chiar de hidroizolatie (cu garantie etc), nu doar de reparatie, asadar ar putea ramane chiar aceasta definitiva; lucrarea se poate face si acum daca vremea permite
Multumesc inca o data!
Asa este, insa nici terasa nu apartine celor de la ultimul etaj, ci intregului imobil. Nu este vorba de o picatura undeva, ci de suprafete mari de tavan si pereti afectate si mobila/parchet deteriorate. Nu prea e corect sa suportam noi toate consecintele pagubei inca un an de-acum incolo pana va veni cineva sa repare... Tocmai din acest motiv cautam demersul legal care trebuie urmat.
Tocmai de aceea nu stiu daca faptul ca blocul este deja inscris pentru reabilitare (apare si in documentele publicate de primarie) ne limiteaza cu ceva dreptul nostru de a cere asociatiei sa suporte cheltuielile cu o potentiala lucrare angajata de noi.
Intra sigur in reabilitare. Firma cu care am discutat este dispusa sa faca partial. Au mai avut astfel de lucrari si a platit asociatia, insa blocurile respective nu faceau parte dintr-un astfel de program, tocmai aici e dilema. In plus disconfortul nu este deloc de neglijat, se pare ca sunt deteriorari serioase din moment ce pana acum n-a plouat niciodata in casa, iar acum stam cu tot felul de recipiente peste tot si zonele respective se extind rapid.
Buna ziua,
Locuiesc la ultimul etaj al unui bloc. In ultimul an terasa s-a deteriorat si a inceput sa se infiltreze apa in casa din ce in ce mai mult, situatia devenind deranjanta pentru mai multi vecini de pe etaj. Administratorul are cunostinta de acest fapt, insa blocul a fost incadrat intr-un program de reabilitare care va incepe la sfarsitul acestui an. De aceea ne propune sa asteptam. Totusi daca lucrurile evolueaza in ritmul actual, situatia se va agrava si mai mult pana la propusa reabilitare, motiv pentru care am convenit cu vecinii sa angajam o firma acum si sa solicitam asociatiei sa acopere cheltuielile aferente lucrarii.
Cf. legii 230/2007 inteleg ca avem acest drept, insa in situatia de fata, cand blocul a fost deja inscris in respectivul program de reabilitare, considerati ca ramane intemeiata solicitarea noastra de a ne acoperi cheltuielile asociatia? Care este procedura legala in acest caz?Mentionez ca este vorba numai despre una dintre scarile blocului, la celelalte nefiind aceasta problema.
Multumesc!