avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Activitate marystanga

Activitate marystanga

Bună ziua
Îmi puteți spune va rog dacă sunt angajata ca asistent personal pot deschide firma srl sau srl-d pe mine?
Nu ma afectează cu nimic dacă firma este pe mine și o sa am angajați?
Îmi puteți da niște răspunsuri va rog?
Mulțumesc
Ok mulțumesc mult pentru răspuns



george-neagu a scris:

Da. Informatii va rog sa cititi la adresa urmatoare: [ link extern ]

Bună seara
As dori sa fac o întrebare și anume îmi puteți spune va rog dacă eu sunt angajata ca asistent personal pentru fetita mea nevăzătoare pot deschide o firma SRL-D pe mine? Și dacă se poate care ar fi pașii pe care ar trebui să-i urmez?
Mulțumesc
Buna ziua
As dori sa stiu pentru infintarea unei firme S.R.L daca esti salariat taxele sunt mai mici decat atunci cand nu esti salariat?
Va multumesc
Răspuns la discuția Infiintarea unei firme S.R.L
Ok va multumesc foarte mult
Buna ziua
Doresc sa infiintez o firma S.R.L si doresc sa stiu daca ma afecteaza faptul ca acum 6 ani am fost plecat in Italia si am avut acolo deschisa o alta firma pe care nu am mai apucat sa o inchid si nici nu mi-am mai platit taxele.
O sa imi vina aici in Romania ca sa platesc taxele daca o sa imi fac alta firma aici?
Care ar fi consecintele?
Multumesc
Buna ziua
As dori sa infiintez o firma S.R.L si as dori sa stiu daca o pot face pe mine din moment ce am dosar penal pentru conducere fara permis ?
Ma afecteaza cu ceva daca nu am cazierul curat?
Mentionez ca am fost judecat pentru conducerea faravpermis iar solutia instantei a fost ca pe perioada a 2 ani sa fiu supravegheat .
Ma puteti ajuta va rog?
Multumesc
As avea o intrebare si anume referitor la o citatie
Am primit o citatie la un proces cu numele meu de familie dar numele mic in loc de Mariana cum ma cheama scrie Maria.
M-am prezentat la proces,avocatul partii adverse sustine ca eu sunt persoana cu care se judeca dar in toate actele sunt trecuta Maria, chiar si judecatoarea l-a intrebat pe avocat de cateva ori daca eu sunt persoana cu care se judeca spunandu-i ca pe mine ma cheama Mariana in buletin nu Maria.
Procesul sa terminat fiind respinsa cererea domnului respectiv.
Domnul avocat a facut mai departe si la fel si de aici am primit o comunicare in care imi cere sa trimit datele personale si acte cu care sa ma apar imotriva acuzatiei aduse si acestea veniind tot pe numele de Maria.
Ce pot face in acest caz?
Eu nu il cunosc pe domnul desii dansul sustine ca eu sunt persoana cu care se judeca pe motivul unui teren pe care sustine ca l-am vandut clentului sau, teren pe care nici nu e al meu si de care nu stiu absolut nimic.
Acum 5 ani bunica i-ar fi vandut domnului respectiv cateva parcele de teren iar acum domnuk respectiv sustine ca si eu iam vandut teren si ca am si incasat bani de la dansul pe terenul respectiv.
Atat eu cat si bunica am incasat bani pe promisiunea facuta de amnadoi acum 5 ani dar din pacate domnul sustine ca mai e o promisiune incheiata tot intre el si bunica doar ca banii i-am incasat doar eu pe alte parcele de teren pe care nici eu si nici bunica nu il mostenim pentru ca nu e terenul nostru.
Culmea e ca sumele de bani corespund pe amandoua promisiunile undeva la 7000 lei.
Ce pot face va rog sa ma ajutati cu un sfat ?
CRM2013 a scris:

Autoutilitara, in loc de autoturism cu 7 locuri, motor care se strica a doua zi, acte date dupa 3 luni, inlocuire motor fara sa va informati de procedura legala si demersurile necesare..
Citind pe aici cum i-ati apostrofat pe cei care v-au raspuns, cred ca imi asum un risc sa va raspund, nu-i asa? Daca cereati ajutorul unui specialist la fel de imperativ ca aici, ati fi evitat situatia dificil de rezolvat in care va aflati.
Sunt mari sanse ca masina achizitionata de buna voie de dvs, sa fie o masina.. ma scuzati, ...”manarita” . Faptul ca in acte apare ”autoutilitara” iar dvs. stiti ca e autoturism cu 7 locuri, poate fi explicat prin , sa-i zicem ”adaptarea” masinii, - se practica intr-o vreme, pt moment adica la inmatricularea initiala, pentru eludarea celebrei taxe de mediu, care putea ajunge la cateva mii de euro.
Asa ca, probleme la RAR aveati oricum.



Eu nu vreau sa critic pe nimeni dar daca doamna respectiva care da vina pe mine ar fi fost ea in locul meu nu cred ca ar mai fi comentat astfel.
Eu am cerut nu sfat nu sa fiu criticata.
As dori doar sa stiu ce pot face in aceasta situatie este vreo posibilitate sa il pot face pe propretar sa plateasca pentru toate astea?
Am cerut parerea unui specialist pentru ca dupa parerea mea cred ca se poate face ceva in aceasta situaie .
Nu cred ca i-ar convenii nimanui sa pateasca asa ceva.
BraveHeart a scris:

Citez: Am specificat clar ca masina in acte este autoutilitara cu doua locuri dar de fapt ea are 7 locuri.
Daca in acte este AUTOUTILITARA, cu parere de rau asta ati cumparat ! ca in ea mai sunt 5 locuri, pot fi la fel de bine scaune de plastic de terasa ... ! nr. TOTAL LEGAL de locuri tot 2 ( doua ) ramane !

In acest moment aveti Certificatul de Inmatriculare pe numele celui care v-a vandut-o ?


Buna ziua.
Da aveti dreptate insa scaunele nu sunt de plastic sunt originale ,asa mi-au spus si cei de la reprezentanta de la Opel.
Chiar si proprietarul a recunoscut ca asa a adus-o din Germania ca autoturism cu 7 locuri doar ca a inmatriculat-o ca autoutilitara pentru ca era taxa mai mica.
Nu sunt o problema scaunele deoarece am fost la Opel si mi-au dat o hartie la mana ca le-au omologat ei doarece eu vreau sa o fac autoturism cum era de fapt pentru ca pentru asta am cumparat-o.
Probkema este motorul.
Ce as putea face in aceasta situatie?