avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 578 soluții astăzi
Forum Activitate suzy23

Activitate suzy23

Răspuns la discuția Mostenitori
Multumesc mult pentru raspuns. Cât despre faptul ca e indragostita, nu stiu ce sa zic. Ea are 73 ani si el 40. Poate varsta nu conteaza cand e vorba de dragoste si nu prea stiu eu ce e dragostea.....cine mai stie......
Discuție Mostenitori
Buna ziua! Vin si eu cu o intrebare. Avem urmatoarea situatie:
Avem doi soti, ea romanca, el pakistanez. Ea are un copil din prima casatorie, el are 2 copii din prima casatorie. S-au casatorit in Pakistan. Ea, in Romania, are un apartament (dinainte de casatoria cu cetateanul pakistanez).
In cazul in care ea decedeaza si nu lasa testament, cui ii va reveni apartamentul? Sau cum se imparte?
In cazul in care ea lasa testament in favoarea sotului, credeti ca fiul ei va avea vreo sansa?

Multumesc pentru eventualele raspunsuri!
Din ce am mai citit legea deseurilor vorbeste depre aruncarea gunoiului pe domeniul public. Dar nu zice nimic de aruncarea deseurilor pe proprietate privata (care nu apartine faptasului). Chiar azi punem camere de supraveghere impreuna cu indicatoare de avertizare (chiar daca e proprietate privata, drum privat). Credeti ca avem vreo sansa la politie daca mergem cu filmarea/poza?
Buna ziua.
Am și eu o problema și sper să mă puteți ajuta cu un sfat. Locuiesc într-un complex de case insiruite(5 case). Drumul din fata caselor este privat fiind drum de servitute pentru noi și restul vecinilor de după noi. Fiecare avem cota parte din drum. Pentru ridicarea gunoiului de către firma de salubritate ducem toți tomberoanele la limita acestui drum, dar acestea sunt in continuare pe drumul privat. Firma ridică gunoiul, iar apoi vine un consătean "bine-intentionat" și pune sacul de gunoi în tomberoanele noastre. Ce putem face in cazul acesta din punct de vedere legal? Cum ar trebui sa procedăm? Mulțumesc pentru eventualele răspunsuri.
Multumesc pentru raspuns.
O firma a fost suspendata pentru 3 ani. La momentul suspendarii avea datorii. Este normal sa se calculeze penalitati pe aceasta perioada de 3 ani pentru datoriile avute?
Va multumesc pentru raspuns, m-ati ajutat foarte mult prin recomandarile dumneavoastra si prin ceea ce ati scris.
Buna
Am si eu cateva nelamuriri in legatura cu asigurarea medicala. Eu nu lucrez si am inteles ca se pot face demersuri in vederea trecerii pe asigurarea medicala a sotului care este angajat. Ce hartii trebuiesc facute si cum se procedeaza?

O alta intrebare ar fi legata de indemnizatia pentru maternitate (crestere a copilului). Cat timp trebuie sa fiu angajata inainte de concediul de maternitate pentru a beneficia de aceasta indemnizatie? Pentru cat timp se da si care sunt pasii care trebuiesc facuti in directia asta.
Răspuns la discuția Infiintare SRL
Va multumesc pentru ajutorul acordat.
Discuție Infiintare SRL
Buna ziua. As vrea sa imi deschid o firma in domeniul IT, un SRL. Dar pe numele meu mai am o firma de tip II (Intreprindere individuala - prin care am accesat fonduri europene). Este posibil sa imi deschid SRL daca am acest II? Nu afecteaza cu nimic II-ul deschiderea SRL-ului?

O a doua intrebare. Daca cineva este angajat poate sa isi deschida propriul SRL ? Nu va intra in ilegalitate fiind angajat?