dar procura facuta de ea baiatului e valabila mai mult timp? altfel ce facem? o plimbam pe bunica saraca iar pe la IML de s-o ivi vreo problema si nu s-o semna actul?
Pai asta spuneam: cum sa ma judec cu notarul? Si ca sa -mi dea banii trebuie sa ma plimb pe la tribunale. Mai bine astept vreo luna, doua pana iese certificatul medico-legal ? ce garantie am ca mai imi vinde mie proprietarul dupa ce l-am facut sa se plimbe si pe la IML? Si apoi mai dureaza sa scoata celelalte acte necesare vanzarii in numele batranei, dupa ce-i face procura. Poate intre timp se razgandeste si schimba si pretul. Chiar n-o fi alta cale mai simpla si fara riscuri sa facem actul?
As vrea sa cumpar un imobil dar vanzatoarea are 81 ani, iar fiul vrea sa-i faca procura lui ptr a semna el la vanzare, ptr a se ocupa el de toate actele necesare vanzarii. Zice ca pot face precontractul cu ea cand o aduce la oras, urmand apoi sa-i scoata certificat medico-legal care sa ateste c-a fost in deplinatatea facultatilor mintale cand a semnat. Nu inteleg ce rost mai are dupa? Nu trebuie inainte de semnatura, indiferent ce semneaza, procura, antecontract, contract?
Banuiam ca asa este . Ce-as putea face sa devin proprietara totusi ? Este vorba de o jumatate din casa unde eu am investit mult dar fara chitante. Practic n-am drepturi in casa mea. Cealalta jumatate imi revine tot mie dar cand doamne fereste ,ei n-or mai fi . Asa am stabilit impreuna cu fratii. Si grija parintilor plus a restului de casa tot mie imi revin.
Stau in casa parintilor mei si impreuna cu sotul am facut multe imbunatatiri urmand ca parintii sa ne faca act de vanzare pe jumatate din ea. Problema e ca amandoi sunt pensionati pe caz de boala psihica. Cum sa procedam? Mai am frati care nu stau cu noi si deocamdata n-au pretentii la casa.