avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Activitate DarkSoul

Activitate DarkSoul

Buna ziua,

[ link extern ] .

Daca in PV nu este trecuta posibilitatea achitarii a jumatate din minimul amenzii, nu se aplica dispozitiile art. 28 din OG2/2001, precum si cele ale art. 16 din OG 2/2001 privind mentiunile obligatorii ale unui PV?

Multumesc.
Buna ziua si La multi ani!

Am primit o amenda pentru lipsa plan tarifar cand am validat cardul in mijlocul de transport.
Amenda este in cuantum de 500 lei, maximul prevazut de actul normativ care prevede ca amenda pentru fapta savarsita de mine poate fi intre 200 si 500 lei.

Procesul verbal NU contine mentiunea achitarii de jumatate din minimul amenzii in termen de 15 zile.
Am cateva nelamuriri, daca m-ati putea ajuta.

1. Pot contesta acest proces verbal pentru lipsa mentiunii respective? Este un element obligatoriu? Nu contine nicio mentiune despre achitarea a jumatate din amenda aplicata sau minimul amenzii (nu este precizat acest lucru in HCL-ul aplicabil)
2. Pot achita jumatate din minimul amenzii? Trebuie sa achit jumatate din amenda aplicata?

Va multumesc frumos
Buna ziua,

Jucandu-ma pe SPV pe anaf.ro, mi-am generat tot felul de documente, printre care si o situatie a obligatiilor fiscale de plata.
In documentul respectiv, apare ca ar trebui sa achit suma de 334 lei cu titlu de CASS obligatorii pers.fizice - regularizari
[ link extern ]

Cum e posibil ca eu sa fiu obligat sa achit CASS in situatia in care eu obtin si am obtinut venituri doar din salarii, fara sa fi avut alte surse de venit?

Ar trebui sa trimit o adresa la ANAF pentru lamuri sau documentul respectiv se refera la altceva?

Multumesc frumos.
6 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
In plus, recomandarea mea este sa formulati o plangere penala sub aspectul savarsirii infractiunii de fals intelectual, fapta prevazuta si sanctionata de catre art. 321 Cod penal. Infractiunea a fost savarsita prin prin atestarea unor fapte sau imprejurari necorespunzatoare adevarului.
In mod evident, procesul verbal de contraventie si filmarea respectiva le veti depune in probatiune.
Discuție Date personale
Buna ziua.
Datele mele personale (nume, prenume, adresa domiciliu, data nasterii) sunt publice pe internet intr-un HCL din 2017. Pot solicita anonimizarea acelor date?
Discuție Demisie
Buna seara.

Pot sa imi dau demisia fara preaviz daca inainte de 1 ianuarie aveam salariu sub 1900 lei, iar pana acum angajatorul nu a emis un act aditional de modificare a salariului (sau cel putin nu am semnat vreun astfel de act) avand in vedere ca minumul este 1900.lei?

Multumesc
Răspuns la discuția Stalpi telecomunicatii
Cornel Vasile a scris:

Vedeti daca exista prevazut in Normele Tehnice din 30 august 2017 privind amplasarea lucrărilor edilitare, a stâlpilor pentru instalaţii şi a pomilor în localităţile urbane şi rurale
[ link extern ]


Nu scrie nimic sau cel putin nu am vazut eu.
Exista vreo institutie a statului care are obligatia, cel putin, de indrumare pentru a putea rezolva problema aceasta? Prin mijloace legale, evident. Nu prin taierea cablurilor.
Răspuns la discuția Stalpi telecomunicatii
Primaria spune ca nu intra in atributiile ei sa amplaseze stalpi. Firmele de telecomunicatii spun ca intra in atributiile Primariei amplasarea acestora.

Exista vreun act normativ unde este specificat acest lucru? Pot solicita instantei sa oblige Primaria sa monteze stalpii respectivi?
Buna seara.

In zona unde locuiesc eu (zona rurala), pentru buna functionare a serviciilor de telecomunicatii si pentru a nu spanzura cablurile la distanta foarte joase (2m), unele putand chiar fi atinse de oameni, ar fi necesara montarea de 2-3 stalpi.

Cine are obligatia de a amplasa stalpii respectivi?
Răspuns la discuția Certificat fiscal
Nu am nevoie pentru instrainarea imobilului si nici nu ma deranjeaza daca pe certificatul fiscal va scrie ca am anumite datorii.

Este un certificat fiscal pe care trebuie sa il depun la un dosar aflat deja pe rolul instantei.