avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Activitate Iuliu Ursan

Activitate Iuliu Ursan

Daca doriti sa denigrati persoane puteti sa o faceti pe alt forum, eu unul v-am expus argumentele legale fata de propriul comentariu pe care domnia voastra il considerati lipsit de temei.
Dl avocat probabil ati sarit peste art 507 din noul cod civil, vi-l redau mai jos:
ART. 507
Exercitarea autorităţii părinteşti de către un singur părinte
Dacă unul dintre părinţi este decedat, declarat mort prin hotărâre judecătorească, pus sub
interdicţie, decăzut din exerciţiul drepturilor părinteşti sau dacă, din orice motiv, se află în
neputinţă de a-şi exprima voinţa, celălalt părinte exercită singur autoritatea părintească.
Potrivit noilor reglementari in materia exercitarii drepturilor parintesti acestea se exercita de catre ambii parinti, de comun acord. Atunci cand nu exista un acord intervine instanta.

Putem vorbi de custodie exclusiva sau exercitarea drepturilor parintesti de catre un singur parinte numai in situatia in care celalalt parinte este decazut din drepturile parintesti.
Custodia comuna este si in interesul copilului, din acest motiv este bine ca parintii sa ajunga la un acord cu privire la modul de exercitare a drepturilor parintesti.
Intervin din nou asupra acestei spete si va sustin punctul de vedere.
Consider chiar utila si necesara precizarea in acordul de mediere a temeiului aplicabil intr-o speta, mai ales in conditiile in care partile convin asupra acestui aspect.
Indicarea temeiul nu face altceva decat sa clarifice vointa partilor, sa ii confere o incadrare si o aplicare corecta in caz de dispute ulterioare.
Răspuns la discuția Reclamatie
Din cate cunosc orice produs se poate returna in termen de 30 de zile, cu bonul fiscal.
Mai incercati la magazin, iar daca nu aveti un raspuns favorabil puteti incerca procedura medierii, sa nu ajungeti la o reclamatie.
Nu gasesc niciun impediment pentru indicarea temeiului. Este vointa partilor pentur a face aceasta incadrare.
Eu ca mediator nu ma pot opune acestei decizii. Nu eu fac incadrarea.
Buna ziua,

Nu exista o astfel de reglementare.
Daca partile doresc indicarea temeiul legal o pot face, numai ca mediatorul solutioneaza confliciul si nu face incadrarea spetei intr-o prevedere legala. Profesia de mediator nu este o profesie eminamente juridica, probabil si de aici reticenta de a face o incadrare prin acordul de mediere.
O astfel de abtinere consider ca nu se justifica mai ales in situatiile in care partile sunt asistate de avocati.
Răspuns la discuția Contractul colectiv de munca
Buna ziua,

Contractul colectiv de munca se incheie la nivelul unui angajator si beneficiaza toti salariatii, indiferenta ca fac parte sau nu din sindicatul reprezentativ care a semnat contractul colectiv de munca.
Buns ziua,

Titlul de proprietate nu se poate obtine prin mediere, doar dupa prezentarea acestuia la noat sau instanta. Neprezentarea conduce la nulitatea acordului. Art. 58 alin. 4 din Legea nr 192/2006:
"(4) In cazul in care conflictul mediat vizeaza transferul dreptului de proprietate privind bunurile imobile, precum si al altor drepturi reale, partaje si cauze succesorale, sub sanctiunea nulitatii absolute, acordul de mediere redactat de catre mediator va fi prezentat notarului public sau instantei de judecata, pentru ca acestea, avand la baza acordul de mediere, sa verifice conditiile de fond si de forma prin procedurile prevazute de lege si sa emita un act autentic sau o hotarare judecatoreasca, dupa caz, cu respectarea procedurilor legale. Acordurile de mediere vor fi verificate cu privire la indeplinirea conditiilor de fond si de forma, notarul public sau instanta de judecata, dupa caz, putandu-le aduce modificarile si completarile corespunzatoare cu acordul partilor"

Deci, la mediator puteti decide ce revine fiecaruia, NU cota parte, care se face de notar prin certificatul de mostenitor.

Este foarte adevarat ca veti avea costuri diminuate, daca intelegerea se va face la mediator. Art. 11 din OUG nr. 80/2013:
"a) cereri prin care partile solicita instantei pronuntarea unei hotarari care sa consfinteasca intelegerea partilor, inclusiv cand este rezultata din acordul de mediere - 20 lei; in cazurile in care intelegerea sau acordul de mediere priveste transferul dreptului de proprietate sau al altui drept real asupra unuia ori mai multor bunuri imobile, la aceasta suma se adauga 50% din valoarea taxei care s-ar datora pentru actiunea in revendicare a bunului cu valoarea cea mai mare dintre bunurile care fac obiectul dreptului real transferat. In cazul in care intelegerea sau acordul de mediere are ca obiect partajul, la taxa fixa se adauga 50% din valoarea taxei calculate potrivit art. 5"
Buna ziua,

Sfatul meu este sa dicutati cu agentia cu care l-ati vizionat si sa negociati comisionul. Asa este corect.
Chiar daca aveti si alte contracte cu alte agenti in momentul in care ati fost la vizionare, din cate cunosc, se incheie un proces verbal in care afirmati ca imobilul nu a mai fost vizionat anterior de dumneavoastra.
Trebuie sa gasiti o solutie amiabila cu agentia, este si interesul acesteia sa faca vanzarea. Ori, cred ca este in avantajul acesteia sa incaseze 2% decat nimic.