avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Activitate alexandrada

Activitate alexandrada

Multumesc pentru raspuns! Intre timp am aflat ce s-a intamplat, desi tot nu stiu cum sa o rezolv: dintr-o eroare, cand am incarcat declaratia in spv (rectificativa pe 2020) a ramas 0 lei la suma datorata. Nu am verificat pana zilele trecute, stiind ca ar trebui sa am de plata in jur de 300 lei impozit (dar acum ma intreb daca nici ei la ANAF nu mai verifica - dovada clara ca pot aparea erori). Ma gandesc ca la un moment dat vor vedea si imi vor cere banii cu tot cu penalizari. Dar oare pot face eu ceva, o rectificare dupa 1 an...? Multumesc!
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Posibil. Desi in alti ani, cand aveam plati in plus, a trebuit sa merg la ghiseu sa fac cerere scrisa ca doresc compensarea. Dar o fi evoluat sistemul, nu ar fi rau.
Multumesc inca o data pentru raspunsuri!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da. Suma este 0. Desi in declaratia mea apareau 300 de lei datorati ca impozit.
Tocmai asta ma nelinisteste, eu nu am facut nicio plata din 2020 (cand am platit darile pt 2019) si cu toate acestea nu imi apare nimic nici in spv nici pe ghiseul.ro.
Multumesc mult pentru raspuns! Se pare ca am ratat toate platile din 2019 (pt 2018), 2020 (pt 2019) si 2021 (pt 2020). Oare nici asa ANAF nu se sesizeaza, sa imi spuna ca-s ametita si ca am ceva de plata (intr-adevar, nu e o suma mare, dar totusi...)
Ma astept la un moment dat sa imi apara niste penalizari de intarziere undeva. Dar acum ma intreb unde...
Bună ziua!
Mi-este neclar dacă de când apărut declarația unică mai aștept sau nu impunerea de plată de la ANAF sau pur și simplu plătesc în contul trezoreriei suma datorată conform declarației.
Până acum 2 ani, primeam de la ei ce sumă am de plată, din 2020 nu am mai primit nimic.
Mulțumesc!
Buna ziua!

Pentru contracte de consultanta se platesc aceleasi datorii la fisc ca pentru cesiunea drepturilor de autor?

Multumesc
Buna ziua!
Daca este vorba de o I.I. fara activitate, ce va plati conform noului Cod? Pana acum se platea cota parte din norma de venit, din ianuarie vor fi obligatorii cotele CAS si CASS din salariul minim pe economie?

Multumesc!
Acum, ca a crescut salariul minim pe economie, inteleg ca va creste si cel minim pt studii superioare, care inainte era de 1200 lei brut. Aveti idee care va fi noul cuantum al acestuia?
Discuție Ajutor somaj
Bun gasit!
As vrea sa stiu din ce anume se face procentul de 75% atunci cand se calculeaza ajutorul de somaj: am gasit pe net ca s-ar calcula 75% din indicatorului social de referinta (500 lei), iar pe site-ul ANOFM se face referire la salariul de baza minim brut pe tara in vigoare la data stabilirii acesteia: [ link extern ]
Ma puteti lamuri?