avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 117 soluții astăzi
Forum Activitate FLORINTACHE

Activitate FLORINTACHE

Bună seara. M ar putea ajuta cineva? Adică întrebarea mea a fost : dacă eu am timbrat pentru 75% cat am cerut in acțiunea de partaj depusa, ea care in intampinare a cerut 50% cu cat timbreaza? Timbreaza la valoarea de 50% sau taxa fixa? Mulțumesc
Partaj casa. Buna seara. Mare rugaminte sa ma lamuriti intr o situatie de partaj imobil.
la un proces de partaj dupa divort, eu am solicitat o cota de 75 % din casa si am timbrat la 75%, iar fosta sotie sustine ca ne revine 50% la fiecare, ea cu cat timbreaza?
Ca ea a depus intampinare, nu cerere recomventionala si a timbrat 50 lei.
Pot spune ca eu am platit taxa de timbru pentru 75% si ea daca nu este de acord cu actiunea mea inseamna ca e reconventionala si sa timbreze si ea pentru 50%?
Multumesc frumos
Succesiune.
Buna dimineața. Unchiul nostru a decedat, suntem 5 nepoți de frate mostenitori. Ei au deschis succesiunea la notar și în iulie trebuie sa ma prezint și eu la notar. Eu mai am vreo șansă să obțin ceva din moștenire dacă nu am dat declarație de acceptare in termen? Eu am fost la înmormântarea unchiului acum 2 ani dar ceilalți veri mi au spus ca le a făcut lor acte pe casa asa ca eu n am mai dat declarație de acceptare.
Dacă merg în instanta mai am vreo șansă să obțin ceva? Mulțumesc mult
Buna dimineata. Avem o asociatie non profit pe care as dori sa o inchid.
Am tot citit OG 26 privind asociatiile si fundatiile dar sincer nu m am lamurit.
Ce acte imi sunt necesare la judecatorie ca sa inchid o asociatie?
Multumesc.
Cu respect
Bună ziua. Soția a introdus acțiune de divort. Eu am depus intampinare ca sunt de acord. Avem termen pe 15 ian. Ea spune ca vrea sa renunțe la acțiune. Eu as vrea sa continui. Trebuie sa introduc eu o noua acțiune? Sau poate continua aceasta chiar dacă ea vrea sa renunțe.? Sau ce opțiuni am eu dacă ea vrea sa renunțe la acțiunea de divorț dar eu am depus intampinare ca sunt de acord? Mulțumesc pentru sfaturi.
Răspuns la discuția Zona ZACA
M ati putea lamuri va rog cu privire la întrebarea mea? Mulțumesc
Discuție Zona ZACA
Bună ziua. Am voie sa intru cu o mașină Euro 2 sâmbăta și duminica în zona Zaca? Trebuie sa ajung de undeva din Ilfov în zona centrala în fiecare weekend. Eu am înțeles ca interdicția se aplica doar de luni pana vineri între 7 și 22. E corect ce spun? Mulțumesc
Răspuns la discuția Prescripție cheltuieli judecata
Multumesc. E o vorba de o sentință prin care s a respins plângerea partii adverse și a fost obligat la plata cheltuielilor de judecata. Partea adversa a făcut plângere la judecătorie împotriva unei soluții de netrimitere în judecata data de procuror și a pierdut fiind obligata la cheltuieli. Întrebarea mea era în cât timp am dreptul sa solicit aceste cheltuieli? Care este termenul legal pt a merge la executor sa solicit aceste cheltuieli? Mulțumesc
Bună seara in urma unei plângeri împotriva ordonanței de neincepere a urmăririi penale, petentul a fost obligat la plata sumei de 2000 lei cu titlu de cheltuieli de judecata. În cât timp trebuie sa merg cu sentința la executor pentru recuperarea cheltuielilor de judecata? În 6 luni sau în 3 ani? Fiind vorba de un dosar penal termenul e mai scurt ca în civil? Mulțumesc pentru răspunsuri.
Răspuns la discuția Termen recunoaștere copil
Multumesc frumos. Chiar ne îngrijorasem ca tatăl biologic nu poate veni acum in tara pentru a merge la starea civila si urmează sa împlinească un an copilul și vecinul fără sa l abordam noi ne tot spune ca asa a pățit un var de al lui care s a dus la stare civila și nu i au primit declarația de recunoaștere și l au trimis la instanta ca împlinise un an copilul. Mulțumesc mult.