avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 929 soluții astăzi
Forum Activitate 30Myra

Activitate 30Myra

Bună ziua. Va mulțumesc pentru răspuns. Mai am o întrebare : el va dori sa depună în cont, pensia alimentara. Cum pot verifica ca depune 25%? Exista vreo forma legala, prin care sa pot solicita dovada aceasta?
Bună ziua. Va rog sa ma ajutați cu următoarea problema: am divorțat în 2014, din căsătorie având un copil, care a rămas la mine. În urma divorțului, instanta a decis ca tatăl sa plătească pensie 25 % din venitul net. În aceasta perioada, tatăl a dat copilului o suma de bani, aproape în fiecare luna (Cash). Deoarece in ultimele 2 luni a întârziat, am trimis hotărârea judecătorească la firma la care este angajat. Am primit răspuns de la consilierul juridic al firmei ca ei nu pot retine din salariul angajatului pensia cuvenita, ca este responsabilitatea angajatului. Cum pot primi pensia cuvenita copilului, având hotărârea judecătorească definitiva și irevocabila?
Răspuns la discuția Reziliere contract cu avocatul
Multumesc pentru raspuns. Voiam sa stiu daca e corect ca nu am primit o copie a contractului incheiat, precum si chitanta pentru banii achitati. Mentionez ca greselile au inceput de la redactarea actiunii; aceste erori au avut consecinte (a gresit locul de munca al meu, al lui, etc).
Buna ziua!
Problema mea este urmatoarea: in septembrie 2013, la recomandarea unei prietene, am incheiat un contract cu un avocat, in vederea depunerii actelor pentru divort. Am stabilit atunci ca jumatate din bani sa-i platesc la incheierea contractului, iar cealalta jumatate, la prima infatisare a procesului. Intrebarea mea: este corect cum a procedat avocatul, in sensul ca nu mi-a dat chitanta pentru banii pe care i-am dat si nici un exemplar din contract? (mi-a spus ca imi va da un exemplar din contract dupa ce achit integral). Mentionez faptul ca din acel moment si pana acum, nu a avut loc prima infatisare si ca in aceasta perioada avocatul a comis o serie de greseli. In urma acestor greseli, eu as dori sa reziliez acest contract. Va rog sa-mi spuneti cum pot realiza acest lucru.
Multumesc!