avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 276 soluții astăzi
Forum Activitate Daniela51

Activitate Daniela51

Răspuns la discuția Pentru pensionare
2 august
Sunt nascuta in 1962 si am 27 ani in campul muncii in tara cu carte de munca , la ce varsta am dreptul sa ma pensionez in tara ?
Răspuns la discuția Asigurare sanatate
Nu am semnat nimic.Asta ce inseamna?
Eu momentan nu lucrez,dar am o camera din locuinta mea inchiriata,persoana respectiva plateste toate datoriile lui la primarie sau Anaf,el imi plateste si sanatatea mea tot acolo.Eu mai trebui sa-mi platesc sanatatea? Si daca nu ce spun medicului meu de familie?Cum sunt eu asigurata?
Doresc sa deschid o croitorie,vreau sa stiu daca am dreptul sa o deschid in casa.Eu locuiesc la bloc iar vecinii sunt de acord.Legea imi da voie sa-mi deschid in casa mea?Am mai multe camere si pot sa-mi permit sa-mi amenajez o camera.
Daca bag pe cineva flotant,ce drepturi are acea persoana?Iar daca eu consider ca nu mai merita ce trebui eu sa fac? Ce acte trebui pentru flotant?
Am 51 ani si am suferit doua operatii destul de grave,una la plamani (avand o bronsectazie) si alta mai recenta la ficat.Am 27 ani de munca vechime si normal ca am cotizat la tot ce a trebuit.Intrebarea mea este daca ma pot pensiona pe caz de boala pentru ca nu mai ma simt in stare de a muncii.Capacitatea mea de munca este la un nivel foarte redus.