avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Activitate 3UGA

Activitate 3UGA

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu legislatia privind cosurile de fum deoarece nu reusesc sa mai dau de ea. Ma intereseaza in special normele privind intaltimea si distanta fata de vecini. De asemenea, va rog sa ma ajutati cu acea reglementare care interzice crearea unor noi cosuri de fum acolo unde sunt disponibile resurse mai putin poluante precum gazul.

Mentionez ca iarna trecuta vecinii imi afumau casa, cainele, masina si curtea. Am comunicat problema (in repetate rranduri) si am avut impresia ca au inteles situatia. Totul a tinut pana acum.
Ma simt nevoi sa fac cerere in instanta pentru rezolvarea problemei fiindca primaria e plina de imbecili care confunda coama acoperisului cu streasina.
Pe scurt: Vecinul si-a construit o cladire fara autorizatie de constructie, la mai putin de 2m ( 1m) de grad si la 3m de casa mea, cu cos de fum pe peretele dinspre gard, adica la 3 de casa. Cosul se ridica la aproximativ 20cm peste streasina si la aproximativ 2m sub coama acoperisului.
Multumesc!
Buna ziua,
Va rog sa am ajutati cu legislatia referitoare la termenul de garantie ce trebuie acordat de service-urile echipamentelor electronice. Ma refer la acele service-uri post garantie/independente.
Multumesc !
Pai in primul rand refuzul de a prezenta actele reprezinta contraventie distincta fata de cea a nerespectarii indicatiei politistului. Pentru neresepectarea indicatiei politistului vi se poate suspenda permisul pentru 30 de zile. In schimb, refuzul de inmanare a actelor se santioneaza doar cu amenda si puteti fi condus pana la cea mai apropiata sectie pentru stabilirea identitatii(ceea ce nu e cazul)

cyan a scris:



Nela cazacu a scris:

Detin permisul si PV


Pentru ce fapta v- a fost suspendat permisul?
Ce articole din oug 195 este trecut în pv?

Deci o ardem cu gdpr in loc sa vedem adevarata problema: copilul s-a urcat oe masina si n-avea ce sa caute acolo.
Zgarieturile respective poate ies cu polish sau o mica reparatie la atelierul de cartier, dar la cum puneti problema, sper sa se duca in reprezentanta sa fie vopsita de rudele indeparate a lui Van Goch iar apoi sa va dea in judecata.
Eu nu pot suporta prostii si nesimtitii, mai precis pe cei lipsiti de empatie si respect fata de bunurile altuia si care arata un tupeu incredibil cand sunt prinsi.

timofteandreius a scris:

Bună seara.
Pe scurt piticul meu a fost filmat de o camera video instalata în complexul de locuințe de vizavi când s-a urcat pe o mașină după o minge.Proprietarul autoturismului m-a contactat apoi mi-a trimis filmarea cu piticul meu pe whatsapp.Am recunoscut fără echivoc ce s-a întâmplat și voi discuta ce avarii a pățit și care este prejudiciul.Din imagini nu se observa decât ca s-a urcat pe masina fără sa se vadă pe camera video urme de zgârieturi sau îndoituri de tabla pe auto.
Intrebari:
Imaginile video au fost date de către reprezentanții asociației de proprietari, locatarului din complex,care mi le-a trimis,fără sa existe sesizare la politie,este legal?
În complexul respectiv nu exista informări cu privire la prelucrarea de date cu caracter personal prin sistem video,în ce scop se prelucreaza imaginile,durata de stocare a imaginilor,este legal fără informare?
Nu înțelegeți ca încerc sa ma sustrag,fapta piticului nu o contest,a existat și voi raspunde ptr asta.
Imaginile video cu minori pot circula asa de lejer oriunde și oricand fără un pic de responsabilitate din partea asociației?
Va mulțumesc și o părere pe viitor mi-ar fi de ajutor.


1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Costa destul si nu vad rostul. Banii ce vor fi investiti in casa vor fi bani comuni. In cazul unui divort nu o sa fiti nevoit sa impartiti casa ci doar banii investiti.

GermanAlex a scris:

Pe masura ce investiti in casa faceti un tabel in care treceti investitiile si puneti chitantele si facturile atasat. Semnati amandoi documentul. Din moment ce sunteti casatoriti e clar ca e o cheltuiala comuna. Notarul poate sa faca acte de proprietate comuna, dar va costa destul.

2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Obtineti notificare scrisa ca vrea sa parasiti imobilul, il parasiti si il actionati injudecata pentru garantie deoarce nu ati parasit voluntar imobilul.
Chemati in judecata inclusiv proprietarul imobilului.



AlinaNegrut a scris:

Buna ziua, avem nevoie de un sfat daca am avea sanse de castig prin deschiderea unui proces in tribunal impotriva proprietarului la care stam cu chirie.

Am inchiriat de 2 luni o casa cu curte independenta in imediata vecinataate a brailei la pretul de 450 euro, aici au fost sere care nu mai functioneaza. In momentul negocierilor inainte de a lua casa in chirie am cerut proprietarului daca e de acord sa faca gard de delimitare al curtii casei pe care noi sa il folosim deoarece fiind aici sere totul era spatiu deschis, a fost de acord (altfel nu inchiriam casa), martori fiind agentia si o persoana de la locul de munca al sotului. Din discutii era normal ca doar casa si terenul din fata casei era de inchiriat si nu toate serele, avand doi copii mici de 1,5 si 3,5 ani si pentru noi era ok.

Ni s-a cerut garantie 2 luni de zile, cu care am fost de acord. Casa are 2 dormitoare, living, bucatarie, baie.

Sotul a intrat primul in imobil, si fiind italian nevorbind bine limba romana, m-a lasat pe mine sa vorbesc cu fiul proprietarei, casa este a mamei fiului care ne-a inchiriat-o, si cu dansul am ajuns ulterior la litigii, nu ii trebuie oficial procura sa o reprezinte pe mama lui? Noi nu am vazut nimic in acest sens, dansul fiind cel cu amenintarile.

In momentul in care am venit eu cu copiii din a doua luna, le-am cerut frumos sa ne dea facturi sa putem plati mai departe utilitatile, fiul proprietarei a inceput cu jigniri si ca se ocupa el. Am vazut o factura la gaz cu o datorie de aproape 900 de lei neplatita pentru lunile de dinainte inchirierii, si a zis ca se ocupa el.

Dupa o saptamana vin de la gaz sa ne opreasca gazul, am inceput atunci sa comentam si sa punem intrebari, gunoiul nu se duce, trebuie sa ni-l ducem noi, in partea care domnul a facut gardul de delimitare am vazut ca ei au inca un spatiu de locuit acolo,

proprietara casei cu fiul si nepotul sunt zilnic aici, si am intrebat de consum la apa curent si gaz daca sunt contoare diferite din moment si eu stau aici mai tot timpul si consuma, au inceput cu amenintari si jigniri, ca daca nu ne convine sa plecam (domnul de la agentie ulterior am aflat ca este prieten bun al acestui domn si au pus in contract conditia ca daca plecam noi de buna voie inainte de un an el are drept sa isi retina garantia).

Ne tot scoate ochii ca cei 900 euro sunt pentru gard, desi nu asa a fost intelegerea. Am verificat si pe proprietate exista doar un singur contor la toate utilitatile si nu doua cum ar fi normal. Deci ce folosesc ei dincolo platim noi. Cand au venit sa opreasca gazul fiul proprietarei a ibceput cu amenintari verbale sa plecam intr-o saptamana, la care noi am ripostat, stiind ce scrie in contract ca el ramane cu garantia.

Vazand ca nu plecam asa cum doreste el, pentru ca in contract scrie ca avem 60 de zile de preaviz, am inceput sa vautam alta chirie si l-am informat prin mesaj ca nu putem pleca pe data de 1 iulie cum vrea dansul ci pe 10 iulie, s-a enervat si ne-a trimis un mesaj de amenintare ca el are inregistrari ca ne batem copilul (are camere de luat vederi peste tot am inteles dar ne-au informat ca nu mai functioneaza), baiatul de 3,5 ani este hiperactiv si foarte gelos pe sora lui, am fost si la doctori cu el inclusiv psihiatru, nu il lovim sa ii facem rau (i-am mai dat la fund,are inca pampers), mai mult amenintari pentru ca este foarte violent cu sora lui, ii aratam ca ce face el sorei lui nu e bine si vedem ca a inceput sa se calmeze

ma rog, inainte de cearta baiatul fiului proprietarei era mereu prezent la noi in curte si in casa zicand ca e casa lui si era foarte violent cu fiul nostru. Il lovea mereu in cap, ceea ce iam zis proprietarei, adica bunicii, dar nici macar nu ii interesa. In mesaj a mai scris ca el deja are alt chirias si sa eliberam imediat imobilul.

Am sunat agentia (domnul a zis ca nu ii vine sa creada ce aude) si desi i-am platit la final a zis ca pe el nu il intereseaza dar daca ajungem in tribunal el vine ca martor pentru gard, sa spuna despre intelegere. Ulterior au fost contactati de firma sotului si li s-a spus ca nu ne da garantia inapoi.

Am facut o scrisoare oficiala si le-am trimis-o in care am spus clar cand si de ce parasim acest imobil contrar vointei noastre cu specificarea ca cei 900 euro garantie nu erau pentru gard cum sustine dansul si ii dorim inapoi. Daca nu mergem mai departe la politie, protectia consumatoeului si tribunal. Ce sanse avem la proces?

Vreau sa mai adaug faptul ca poarta de intrare pe proprietate este poarta comuna si este pe partea cu gardul facut de delimitare al spatiului folosit de noi, adica intra si iese cine vrea, persoane straine noua, si ca sa ajunga in partea dansilor trec prima data prin curtea noastra, deci noi aici cu doi copii mici nu avem intimitate deloc. Ei mai au o intrare prin spate care ajunge doar pe partea lor dar nu o foloseau, si o folosesc doar acum de cand au aparut problemele.
Va multumim

Faceti direct plangere penala pentru acest incident. Vad ca unii sunt aici sa comenteze inutil. Pana la urma si persoana cu cea mai buna reputatie consuma alcool si nu este o fapta iesita din tipar.
Romanii sunt obisnuiti sa il frece pe ala in imposibiltatea de a se apara decat pe ala care a comis fapta de natura sa atenteze la viata privata.
Dati-i drumul !

branea a scris:

In urma cu doua săptămâni am fost servit cu alcool la un local iar apoi că să fiu batjocorit am fost dus cu in cărucior acasă,după ce au tras pantaloni de trening de pe mine că să fiu cu penisul afara și filmat.In filmări se aude clar "ți.am promis că te facem vedeta"; de acum ești pe net; etc.Mentionez că totul s.a petrecut între.o localitate mica iar pina acasă am fost plimbat astfel ziua în amiaza mare iar filmările au fost distribuite.ce sA fac?că se rid toți de mine, mi s.a promis de mult că voi fii făcut de rîs.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pai saa inteleg: Ai luat masina pe platforma sau pe roti? Distributia nu pica si mai mergi un pic pana te hotarasti s-o repari. Cand pica, masina nu mai merge. Distributia trebuia verificata daca a fost schimbata macar pe hartie. Intervalele de aervice ai inlocuire kit diatributie se gasesc in manual.




Ionut245 a scris:

Buna ziua. Am nevoie de ajutor. Am cumparat o masina de la o femeie. Aceasta mi.a spus că nu are nimic, dar masina are motorul praf si ma costa mult sa o repar. Nu am trecut o pe numele meu si numerele la masina sunt tot ale ei. Am făcut doar un contract de vanzare-cumparare. Imi pot recupera banii?

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Accidentul in drum spre munca se considera accident de munca.
Seful fratelui dumneavoastra nu trebuie sa fie de acord cu faptul ca fratele a plecat la spital, de fapt n-are nimic de zis in privinta asta.

Acum stai sa vezi pe ce nume cumpara bunul si daca nu cumva il instraineaza pana la prima rata