avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 225 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... O prietenă m-a rugat să o împrumut cu o sumă mare ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

O prietenă m-a rugat să o împrumut cu o sumă mare de bani (40.000 euro) pentru o perioadă de timp. Vreau să o ajut, dar în același timp vreau și să mă protejez. Ce acte trebuie să fac?

Buna ziua, o prietena m-a rugat sa o împrumut cu o suma mare de bani (40.000 euro) pentru o perioada de timp, Vreau sa o ajut , dar in același timp vreau și sa “ma protejez”. Ce acte trebuie sa fac ? Este suficientă un înscris de mâna cu martori ? Trebuie făcut înscrisul la notar ? Sa cer înscrierea mea in CF ? ( as vrea sa fie costurile cât mai mici)
Ultima modificare: Vineri, 5 Aprilie 2019
Manuela Rășină, administrator
14 din 14 utilizatori consideră
acest răspuns util
Un contract de imprumut la notar cu ipoteca pe un imobil pe care il are in proprietate, altfel, nu !
Stipulati clar data scadenta.
Multumesc, știți cumva cât costa?
6 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Intrebati la notar la unul sau mai multi. Indiferent cat va costa, merita pt dvs. Pretul se raporteaza oricum la suma imprumutata.
Nu cred ca va depasi 2000 de lei
Pretul il va plati imprumutata, desigur.

Ultima modificare: Joi, 4 Aprilie 2019
gi-jane2, moderator
Multumesc
32 din 32 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cred ca sunteti pe cale sa faceti o greseala. De ce nu-i ia dela banca ? Eu cred ca un refuz politicos se impune. Suma este prea mare. Vremurile sunt tulburi iar justitia este relativa. Sa fim seriosi, Nu exista niciun inscris care sa va protejeze. Un asemenea imprumut nu se da decat cu garantii imobiliare CERTE in proportie de 150% sau cu acoperire in bijuterii aur, in aceiasi proportie, care sa ramana la dumneavoastra pe perioada imprumutata. Fara suparare si fara rusine. Dealtfel sunt absolut sigur, ca daca investigati putin, o sa vedeti ca in mod sigur persoana are imprumuturi similare si dela alte persoane, colegi de munca sau case de imprumuturi. Este un mod de operare. Probabil a aflat ca ati vandut ceva recent si ca desigur dispuneti de banii acestia. De aici incolo incepe munca de convingere care se pare ca in cazul dumneavoastra a dat rezultate. V-a explicat cumva cum va produce in viitor banii acestia, ca sa-i returneze ? Stiu oameni, de conditie indubitabila, care se transforma cand au de returnat bani, incat sunt de nerecunoscut. Multi se spala pe maini de o prietenie pe banii acestia si dispar pe undeva prin Europa. Ar fi bine sa tineti cont de ceea ce spun eu acum. Personal mie, mi se pare un tupeu mult prea mare, insasi solicitarea unui asemenea imprumut. Nu cadeti in capcana, pentru ca nu o sa va mai vedeti banii !
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Aprilie 2019
viorel55, utilizator

Alte discuții în legătură

Contract de imprumut fara garantii,abuz de incredere sau inselaciune? addy addy Am si eu o problema pt care v-as multumi din suflet daca m-ati ajuta cu niste informatii:Un prieten f bun a imprumutat suma de 10000 euro de la o cunostinta ... (vezi toată discuția)
Imprumut de la banca pentru altcineva rafaels rafaels [b]Am o problema, mi-a propus cineva sa ma duc la banca si sa fac un imprumut in banca de 3000 Ron, a spus ca imi va restitui suma in 6 luni, de asemenea mi-a ... (vezi toată discuția)
Imprumut fara dobanda - baza legala ursulici ursulici Va rog sa ma ajutati cat mai repede in aceasta problema. O colega de servici a sotiei mele are precontract incheiat spre vanzarea unui imobil. Dar are si o ... (vezi toată discuția)