Va mulțumesc pentru răspunsuri. In lege am văzut că scrie 3 luni, nu 3 luni consecutive și am crezut că ne încadrăm. Începem validarea popririi in instanta pentru că are salariul 2500 de lei. Bunuri nu are pe numele lui...
Dacă tatăl a plătit pensia alimentara o sigura luna din ultimii 3 ani I se poate face plângere penală și acționa în instanță firma la care lucrează pentru plata sumei restante pe ultimii ani?
Am reclamat construirea unui gard fara autorizatie. Acesta a fost construit in 2016. Cei de la Politia Locala au fost si l-au intrebat pe vecin care a spus ca a fost construit acum 4-5 ani. Am fost sunata sa le aduc dovada ca este adevarat ce spun pe motiv ca "eu pe cine sa cred. Pe dvs. sau pe ei?"
Am o poza cum ca in 2015 NU era acolo gardul, deci automat ei au mintit. Legal cine trebuie sa faca dovada? Eu sau ei?
Biologicul nu a mai vazut copilul de un an si jumatate, nu plateste pensia alimentara desi are venituri. A fost gasit de catre executor si i-a spus acestuia ca nu va plati niciodata si ca nu avem ce sa-i facem. Nu intreaba niciodata nimic legat de copil. De curand s-a insurat. As vrea sa incerc sa vorbesc cu el sa fie de acord ca sotul meu sa infieze copilul iar eu sa nu-i mai cer banii si sa nu-i fac plangere penala, procese si toate nebuniile. Sotul meu creste copilul de cand s-a nascut si chiar vrea sa o infieze.
Se poate spune ca este santaj daca ii propun eu sa o infieze sotul meu?
Ce acte imi trebuie de la biologic? O declaratie la notar este suficienta? Care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmez?
Se poate face un singur proces pentru:
1. Uzucapiunea de 10 ani in cazul in care se foloseste un cos de fum si o canalizare, cu acceptul proprietarului, din 2003
2. Obligatia de a face pentru a obliga un vecin sa ma despagubeasca pentru terenul meu care este sub casa lui, sa-mi dea tot teren langa casa mea si sa ma despagubeasca in lei, pentru casa pe care o are ridicata pe acel teren
3. Obligarea ca gardul despartitor dintre vecini sa fie facut dintr-un material prin care sa treaca aerul si nu mai inalt de 2 m cu tot cu coama?