avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi
Forum Activitate crinacmn

Activitate crinacmn

Discuție OUG52/2017
Buna ziua!
Expun pe scurt situatia pentru care am nevoie de o solutie.
Am achizitionat in leasing un autoturism. Contractude leasing a fost incheiat intre soc. de leasing si PFA-ul subsemnatului. La finalul contractului de leasing, in baza facturii emise, am instarainat autoturismul prin vanzare sotiei. In aceste conditii, PFA-ul nu a fost inserat in Cartea de identitate a masinii.
ACUM! Am formulat cerere de restituire a taxei speciale in baza OUG 52/2017, la care am atasat documentul care să ateste efectuarea plății, copiile cărții de identitate a vehiculului și a certificatului de înmatriculare precum si Factura cu valoarea reziduala (acesta fiind documentul prin care s-a facut transferul de proprietate).
Cei de la organul fiscal competent sa solutioneze cererea mea, mi-au comunicat ca voi primi o decizie de respinge deoarece nu intrunesc cerintele legale in sensul ca PFA-ul nu este si in cartea de identitate. Desi le-am explicat ca dovada proprietatii o fac cu factura emisa de soc de leasing acestia apreciaza ca, eu nu am fost niciodata "FOST SAU ACTUAL PROPRIETAR" in acceptiunea OUG.
Ce solutie imi sugerati? Urmeaza sa fac contestatie, care va fi solutionata de acelasi organ ... decizia la contestatie este previzibila...