avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Activitate adibura

Activitate adibura

Răspuns la discuția Pensionare
Nu ati mai raspuns solicitarii mele si de aceea revin intrebandu-va daca, in cazul meu, respectiv, ofiter de politie in rezerva din 2004, cu stagiu minim de specialitate prevazut (cerut) de lege indeplinit (respectiv 18 ani 9 luni si 19 zile) am dreptul la pensie prin Casa Sectoriala de Pensii a M.A.I. sau de la Casa Nationala de Pensii ca si civil? Multumesc anticipat.
Răspuns la discuția Pensionare
" Întrucat dumneavoastra nu mai aveti calitatea de cadru militar in activitate, asa cum este prevazuta de art. 6 alin.(1) pct.I lit.(c) din Legea nr. 263/2010, nu puteti beneficia de pensie prin Casa Sectoriala de Pensii a M.A.I." este raspunsul primit in urma petitiei facute!
Va rog sa-mi spuneti ce ar trebui sa fac si unde sa ma adresez in acest caz pentru a ma lamuri cu privire la acest aspect., deoarece nu mi se pare corect sa nu pot beneficia de pensie de la M.A.I. chiar daca nu mai sunt in activitate, avand in vedere ca indeplinesc conditiile stagiului minim in specialitate.
Răspuns la discuția Pensionare
Revin cu intrebarea pentru situatia de mai sus deoarece de la Casa Sectorială de Pensii, in urma petitiei facute mi s-a raspuns ca, nemaiavând calitatea de cadru militar in activitate, nu pot beneficia de pensie prin Casa Casa Sectorială de Pensii a M.A.I. !!!!!!
Raspunsul d-voastra mi se pare ciudat deoarece imi spuneti ca pot beneficia de pensie la limita de varsta la 50 si 7 luni iar anticipata si partial anticipata la 52 si 7 luni ??????
Răspuns la discuția Pensionare
Va rog sa-mi spuneti daca pot beneficia de pensie prin Casa Sectorială de Pensii dacă nu mai sunt cadru activ si dacă se poate să sa-mi raspundeţi la situaţia pe care v-am prezentat-o în mesajul anterior.
Discuție Pensionare
Bună ziua,

Aş dori să ştiu dacă aţi putea să-mi spuneţi când îndeplinesc condiţiile de pensionare, conform legislaţiei în vigoare, pentru a obţine:
- Pensie pentru limită de vârstă;
- Pensie anticipată;
- Pensie parţial anticipată.

Sunt născut în 03.11.1964 şi am acumulat până în prezent, vechime în muncă, după cum urmează:
14 ani, 5 luni şi 5 zile, ( 1988- 2004) - Ofiţer de Poliţie.
1 an, 7 luni şi 12 zile ca angajat sezonier înainte de efectuarea stagiului militar şi admiterea la ªcoala de Ofiţeri Bucureşti.
3 ani (1 mai 2011 - şi în prezent) angajat al unei Societăţi Comerciale.
La momentul actual am o vechime efectivă în muncă de 19 ani şi 17 zile.

14 ani, 5 luni şi 5 zile, ca ofiţer de poliţie, am fost încadrat în condiţii speciale de muncă (grupa I).

1 an, 4 luni şi 4 zile (1983-1985) – Stagiul Militar;
2 ani, 11 luni şi 10 zile (1985-1988) – ªcoala de Ofiţeri Bucureşti;

Conform datei de naştere şi a stagiului de cotizare realizat, vă rog să-mi spuneţi când sunt îndreptăţit să-mi depun actele pentru pensionare conform legislaţiei actuale, dacă am dreptul la pensie de serviciu şi care ar fi recomandările d-voastră, în funcţie de situaţia prezentată.
Mulţumesc.