avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Activitate jardelus

Activitate jardelus

Scuze, m-am exprimat greșit, 16,5% plătesc primului copil (11 luni pe an, a doisprezecea luna în natura pe perioada vacantei) și vroiam sa negociez pt acel copil un procent la mediator pt a nu mai ajunge in instanță.

Dapix a scris:

Nu cred că plătiți 1/3 primului copil, când de fapt ați avut până recent doi copii. Ceva ați înțeles greșit, sau v-ați exprimat eronat. Acum la trei copii veți plăti 1/2 pentru toți trei. Atât stabilește legea. Ce anume vreți să negociați la mediator`?

Bună ziua. În prezent, prin decizie a instanței plătesc 1/3 din venituri pensie de intretinre fiicei mele minore din prima căsătorie, din a doua căsătorie având inițial un copil. Acum a venit al doilea copil din a doua căsătorie și doream sa știu dacă pentru recalcularea pensiei de întreținere (pana la jumătate din venituri) exista posibilitatea legala a unei înțelegeri la mediator sau în fata unui notar public!?
Și în cazul unei înțelegeri, aceasta trebuie confirmata printr-un nou proces în instanță?
Și încă o întrebare, dacă întru în CIC minor, care va fi cuantumul pensiei de întreținere pentru perioada suspendării raporturilor de munca?
nu e problema sa nu imi permit, dar din raspunsul tau deduc ca acea indemnizatie de crestere a copilului nu inseamna venit propriu. dar ar fi venit s+ar aplica cota stabilita de instanta la acesta, nu!?
sunt in urmatoarea situatie: am de achitat conform sentintelor judecatoresti o pensie de intretinere in bani a copilului minor rezultat din prima mea casatorie.
intre timp am devenit a doua oara parinte si urmeaza sa intru in concediu de crestere a copilului, adica mi se vor suspenda raporturile de serviciu, sursa mea generatoare de venit.
ce se va intampla cu plata pensiei alimentare? se suspenda sau se aplica la noile venituri ce se cuvin pentru cesterea celui de-al doilea copil?
parerea mea sa nu iti faci meri sperante cu apelul sau recursul in cazul tau.
am avut un proces exact ca al tau si instantele (fonf+apel) au dat dovada de obtuzitate fara limite nu au acceptat plata pensiei in narura, desi am platit-o pana in acel moment prin retinere automata din salariu.
am depus in instanta inclusiv cateva sute de facturi/chitante fiscale prin care sa dovedesc ca, distinct de virarea pensiei alimentare, am cumparat fetitei mele minore bunuri de depaseau lunar valoarea pensiei alimentare si tot nu au fost curiosi.
am depus si multe argumente de natura juridica, morala, psihologica dar nici nu au fost curiosi sa le citeasca.
nu au fost de acord nici macar sa nu platesc pensia alimentara pe perioadele vacantelor (in total cca 8 saptamani pe an) cand ar trebui sa primesc eu pensie alimentara pe principiul imbogatirii fara just temei.