avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 335 soluții astăzi
Forum Activitate das_daniela

Activitate das_daniela

Dar, concret, în cazul în care la sfârșitul acestei luni, când eu voi ajunge din nou la casa de la țară, dacă voi găsi fosa deja făcută, unde pot denunța acest lucru?
La ce instituție a statului trebuie să mă adresez?
Bună seara,
Casa mea este orientată cu fața spre răsărit la aproximativ 8 metri de hotar, hotar pe care este construit un gard, gard ce este al meu.
Vecinul din fața casei mele are zidul din spatele casei la aproximativ 2 metri sau mai puțin față de hotar, nu știu exact că acum nu sunt la fața loculului să fac o măsurătoare exactă, dar e de maxim 2 m, până aici totul ok, totul în regulă.
Până anul trecut, când vecinul meu a murit, ambele case, atât a mea cât și a vecinului erau pe un singur nivel. După moartea vecinului, casa a rămas fiicei acestuia, ea devenind noua proprietară și noua mea vecină.
Aceasta a renovat casa, prin renovare aceasta a adăugat un nivel în plus casei, înălțând clădirea cu aproximativ 3 metri. Nu știu dacă vecina noastră nu ar fi trebuit să ne ceară și nouă acordul pentru a înălța, pentru că prin înălțare ne-a luat aproximativ 2 ore din soarele pe care îl aveam în curte, fiind afectate de acest lucru majoritatea plantelor. Am ignorat acest lucru, din motiv să avem o relație bună cu vecina. Nu știu dacă vecina a avut vreo autorizație de construcție, am considerat că nu este treaba mea ce face, atât timp cât nu mă afectează foarte mult și nedorind să stricăm relațiile cu nici un vecin.
Însă, în această primăvară vecina are de gând să construiască o fosă septică, casa ei nu avea. A hotărât ca această fosă să fie în spatele casei ei și curtea mea. Locul unde vrea să facă această fosă ar fi pe spațiul de aproximativ 2 metri care despart proprietățile, adică chiar lângă hotarul dintre proprietăți, acesta se află la aproximativ 5 metri de intrarea mea în casă, chiar lângă curte, și la aproximativ 8 metri de fântâna mea, care ar fi sub nivelul fosei. În plus, tot mirosul emanat de această fosă ar sta în curtea și în fața casei mele. Pentru că o fosă produce diferite gaze, foarte urât mirositoare și care trebuiesc evacuate din fosă, în special pentru a evita pericolul exploziilor.
Vecina la fel ca și mine nu este mereu prezentă pe proprietate, iar eu am plecat săptămâna trecută de acolo, ea în schimb ajungând acum. Aflând de dezacordul meu cu dorințele ei, a zis unei rude de ale mele următoarea frază: „Eu pe pământul meu pot construi tot ce vreau și unde vreau eu, nu trebuie să dau explicații nimănui!”
În aceste condiții întrebările mele ar fi următoarele:
Poate construi fosa în acel loc?
Nu ar trebui o autorizație de la vreo unitate sanitară pentru a face acest lucru?
Sau, nu ar trebui și acordul meu pentru a o putea construi acolo?
De asemeni, vreau să știu dacă putea ridica încă un nivel casei fără acordul meu, ținând cont că casa este foarte aproape de hotar?
Ce pot face și unde trebuie să denunț / să mă adresez pentru a împiedica construcția acestei fose, în cazul în care se poate face ceva?
Bună ziua,
Eu și soțul meu muncim de câțiva ani în străinătate, din păcate prea puțin timp cu forme legale, din acest motiv de aproximativ un an și jumătate ne plătim contribuția la casa județeană de pensii, cea care acum este în valoare de 252 de lei.
Ținând cont că în următorii doi ani am dori să avem și un copil, cea ce vreau eu să știu, este, ce taxe și unde ar trebui să plătim? Pentru ca atunci când se va naște copilul unul dintre noi(cel care va avea de muncă mai puțin - în cazul în care putem alege) să poată beneficia de concediul maternal(sau cum se numește el acum).
Asta ar fi prima întrebare, a doua ar fi dacă putem alege care dintre noi doi să luăm concediul maternal?
Vă mulțumesc anticipat pentru un eventual răspuns acordat!