avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1258 soluții astăzi
LIVE, ACUM (128 PARTICIPANȚI) GDPR în activitatea de zi cu zi: Managementul consimțământului, breșele de securitate și marketingul direct
Accesează live evenimentul
Forum Activitate criticliterar

Activitate criticliterar

Buna ziua,

Indraznesc sa apelez la bunavointa dumneavoastra in a ma lamuri cu privire la o situatie pe care am intampinat-o zilele acestea.
Am primit o scrisoare de la o firma de recuperari debite in care sunt rugat sa achit o suma restanta a unui credit de nevoi personale contractat in anul 2004. Din anul 2006 eu am parasit tara si m-am intors la finalul anului trecut, unde am si cumparat un apartament. De altfel, acesta este singurul bun pe care il am in proprietate de la acea data, impreuna cu un alt apartament in coproprietate cu sotia mea, de care am divortat intre timp, si asupra caruia nu mai am drepturi. Din cate stiu (nu sunt sigur) nu am primit pana acum vreun titlu judecatoresc de executare silita pentru celalalt apartament. Si acum intrebarile:
- Perioada de prescriere a creditului se poate reactiva doar fiindca am facut aceasta tranzactie de cumparare a unui imobil in anul 2013, recte la 7 ani distanta de cand ar fi trebuit sa fie emis un titlu de executare pe numele meu?
Cum credeti ca e mai bine sa procedez in aceasta situatie? Sa astept vreo hotarare judecatoreasca de executare silita, urmand a o contesta pe urma pentru prescrierea perioadei de 3 ani de zile?
Sa le raspund celor de firma de recuperare creante? (In care sincer nu am foarte mare incredere ca fac altceva decat o tentativa de santaj)

Va multumesc si apreciez orice fel de sugestii,
Cu respect,
Dan