avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 721 soluții astăzi
Forum Activitate elaorlea

Activitate elaorlea

Am cateva produse care de cateva luni nu se vand. Pot sa le reduc? In lege scrie ca produsele care intr-o perioada de 3 luni nu au fost vandute se pot reduce sub pretul de achizitie. Eu nu doresc sa le reduc sub pretul de achizitie, doar cu 50%. Cum procedez? E corect daca intocmesc proces verbal de modificare pret la aceste produse si apoi scad valoarea redusa din Raportul de gestiune? Multumesc!
La o intrepreindere individuala am contract de comodat pana in 31.10.2017, il reinnoiesc pe 5 ani(sau se poate pe mai mult?) intre parti, dar trebuie inregistrat undeva?
Discuție Stoc de marfa
Buna ziua,
Am un magazin second hand. Exista un stoc de marfa pe care l-am tot redus, a ajuns la 1 leu bucata, am vandut ce am vandut, iar acum am ramas cu cateva sute de bucati pe care nu pot sa le mai vand. Ce pot sa fac? le-as dona cuiva, dar vreau sa-mi spuneti exact ce trebuie sa fac. Multumesc!
Răspuns la discuția Impozite și taxe locale
Declaratia ITL-001 model 2016 pe care o luam de la serviciul taxe si impozite al primariei.
Discuție Cod CAEN 4779
Am o Intreprindere individuala. Pe Certificatul de intregistrare am codul CAEN 4779 comert cu amanuntul al bunurilor de ocazie vandute prin magazine si am un magazin second hand. Vreau sa aduc paleti cu stocuri de Germania, marfa noua cu eticheta, imbracaminte, incaltaminte, casnice, electrocasnice. Pot sa vand pe acelasi cod sau imi trebuie alte coduri? Multumesc!
Răspuns la discuția Impozite și taxe locale
Multumesc!
Răspuns la discuția Impozite și taxe locale
Multumesc! ce nu am mentionat mai sus este ca suprafata nu e delimitata de un expert, dar in contractual de comodat e trecuta suprafata de 20 mp. Am activitate la sediu, am un magazin de haine, dar nu deduc cheltuieli cu utilitatile. Ce trebuie sa fac? daca puteti sa-mi detaliati, va rog? Multumesc!
Sau pot sa modific contractul de comodat fara sa mai trec o anumita suprafata?
Buna ziua,

Am o intrebare, daca poate sa ma lamureasca cineva.....Tatal meu este proprietarul unei case in care eu am sediu si desfasor activitate, ( avem incheiat un contract de comodat), am o Intreprindere Individuala, dar nu deduc cheltuieli cu utilitatile. Trebuie sa cheme un expert sa evalueze cladirea? sau se ia in considerare ultima valoare impozabilă înregistrată în evidențele fiscale? Cum platesc impozitul? tin sa mentionez ca aceasta cladire, casa de locuit, este construita in anul 1960. Ce trebuie sa fac? Multumesc!
Am semnat ceva la banca, acum nu-mi amintesc si nici n-am vreun exemplar din contract(daca a existat), sau a fost card preaprobat. Merg la banca si cer sa caute in arhiva sa vad exact ce am semnat.
Aveam un cont de salar la ei si m-au tot sunat si au insistat pentru un card de cumparaturi. In cele din urma am acceptat, dar n-am semnat contract, am semnat doar pentru ridicarea cardului.