avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Activitate Annamarria123

Activitate Annamarria123

Buna ziua,

De mai bine de jumatate de an ma lovesc lunar de aceeasi problema si anume:
in decembrie anul trecut am facut demersurile pentru executarea silita a tatalui meu in vederea obtinerii pensiei alimentare. Nici macar o data nu am primit banii in luna-n curs, executorul intarziind de fiecare data pe motiv ca au prea multe dosare.( Ei cumva primesc dobanda daca ii tin mai multe zile in contul lor?)
Inca de la inceput nu mi-au acordat informatiile necesare si consecintele unei executari. In decembrie am platit 250 lei pentru inceperea executarii si acum in iunie acestia au calculat din nou datoriile si pensia. Mi-au trimis acasa instiintare plus ca aparea suma de 500 lei (onorariu neavansat), suma de care nu am fost anuntata. A trecut ca deobicei luna iunie, si nu am primit pensia, a venit iulie si cand i-am sunat sa vad ce se intampla mi-au spus ca mi-au oprit mie pensia. Fara sa ma anunte sau ceva. Niste ipocriti si comozi. De parca 500 lei ar fi o supa mica si eu pot face rost oricand de ea. M-am hotarat sa renunt la executare, doar ca banii care trebuia sa ii primesc in luna iulie au fost deja virati in contul executorului si cica eu nu pot sa ii mai primesc, deci prin urmare, ii vor trimite inapoi de unde i-au primit.
Mi se pare absurd sa fiu bataia de joc a unor oameni care nu stiu ce inseamna sa stai la propriu in pensia respectiva.
Chiar daca mi-au inchis dosarul, imi doresc sa merg la Camera si sa depun o plangere.
Mentionez ca am mai fost o data si doamna de acolo mi-a spus ca este o problema mult prea mica pentru a depune plangere. Alta absurditate. Si ca sa imi fie cat de cat de ajutor a sunat la executor si i-a intrebat ce se intampla. Nu prea multe informatii nici pentru ea.
Insa imediat dupa ce am plecat de la Camera, m-au sunat de la executor si mi-au spus ca nu era necesar sa merg acolo, iar a doua zi, ca prin minune, banii au fost in contul meu.
Vreau sa depun plangere pentru ca nu m-au informat inca de la inceput cu toate formalitatile si procedurile necesare, nici la cat ma va ajute executarea aceasta. Ca studenta, nu sunt luata in seama si sincer sa va spun, sunt disperata pentru ca am avut si am nevoie de banutii aceia. Si ca alt capat de cerere, as vrea sa depun plangere si pentru intarzierile lunare.
Sunt absolut sigura ca nici nu va fi luata in considerare plangerea mea, dar macar vreau sa le bat obrazul pentru nesimtirea lor.
Răspuns la discuția Renuntare executare silita
Cand i-am intrebat de ce dureaza atat de mult mi-au raspuns pur si simplu: nu este singurul dosar pe care il au.
Răspuns la discuția Renuntare executare silita
Da, stiu. Doar ca nu sunt singura ce costuri presupune asta.
Buna ziua,

Acum jumatate de an l-am executat silit pe tatal meu pentru pensia alimentara si de atunci am avut ceva probleme cu executorul in sensul ca imi vireaza banii in cont la o luna dupa ce ii primeste (de la serviciul tatalui meu). Avand in vedere ca este totusi o suma mica, as dori sa renunt la executare.

Cum se procedeaza si cam cat ar ajunge cheltuielile de executare care se presupune ca trebuie sa fie suportate de mine in caz ca renunt?

P.S.: La fiecare 6 luni se recalculeaza suma restanta? astfel ca pe langa onorariul pe care l-am dat la inceput va trebui sa se mai plateasca si alte onorarii?

Va multumesc anticipat!
Am inteles, va multumesc.
Drept motiv mi-au spus ca au foarte multe dosare. In fine, va multumesc frumos pentru raspuns. Insa as dori sa stiu daca se poate sa mi se vireze banii direct de la debitor, fara sa mai ajunga prin contul de consemnatiuni.
As dori sa vorbesc cu el, dar ma cam "expediaza". Si cand sun la ei, imi raspunde cel de la arhiva. Nu, nu imi sunt virati imediat si asta nu inteleg cat poate sa dureze o astfel de operatiune.
Da, am inceput executarea silita. Eu ii sun doar pentru a intreba cand imi vor fi virati banii.
Buna ziua!

In urma unei hotarari judecatoresti privind pensia alimentara, am avut castig de cauza astfel ca pentru poprierea efectiva am fost nevoita sa apelez la un executor judecatoresc.
Initial, cei de la personal mi-au spus ca virarea banilor se va face in luna in curs, cu asteptarea a catorva zile.
Prima luna a fost decembrie, insa banii i-am primit abia in ianuarie. Din cate am inteles, prima luna asa se intampla. Insa banii pe ianuarie nici acum nu i-am primit si cand i-am sunat mi-au spus surprinsi cum de nu i-am primit, apoi m-au pasat casierei care mi-a spus ca trebuie sa astept 15 zile si dupa ii voi primi, deci intr-un fel ii primesc in luna urmatoare, avand in vedere ca ei primesc banii inca de pe data de 15 a fiecarei luni.
Acestia nici nu ma informeaza, dar imi si inchid in nas atunci cand ii sun.
Nu se poate sa primesc banii direct de la serviciul tatalui meu?(pe el l-am dat in judecata)?
Cui ma adresez si in ce fel pentru a depune o plangere?
Multumesc anticipat.#-o
Mi-am dat tatăl în judecată în iunie, anul acesta, pentru pensia alimentară și conform NCC, instanța de judecată nu mai poate să oblige poprirea pe salariul său așa că am recurs la un executor judecătoresc. Întrebarea mea este, cât durează toată procedura aceasta până se va face poprirea și cât costă. Executorul mi-a cerut un onorariu cu mențiunea că restul se va stabili la încheiere. Eu trebuie să suport toate cheltuielile? Nu se poate să îi oprească tatălui meu?
Mulțumesc anticipat.
Buna ziua, pe scurt : mi-am dat tatal in judecata pentru pensie alimentara, el a formulat intampinarea prin care a solicitat ca actiunea sa fie admisa, iar acum am primit o noua Comunicare Adresa prin care mi s-a adus la cunostinta ca in termen de 10 zile de la primirea acestei comunicari, am obligatia de a depune raspuns la intampinare si sa depun documentele solicitate si inscrisurile doveditoare intr-un exemplar pentru instanta si cate unul pentru fiecare parte.
Ce ar trebui sa scriu in acest raspuns?
Multumesc anticipat