avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Activitate bogdanstan80

Activitate bogdanstan80

Răspuns la discuția Somaj
multumesc pentru raspuns.
Răspuns la discuția Somaj
buna ziua,
sotia este in rumatoarea situatie si avem nevoie de ceva sfaturi: este in somaj pana la data de 29.04.2015 (somaj de 9 luni), somaj care s-a suspendat astfel: pe 2 martie a fost internata la Polizu de urgenta, pe 12 martie a nascut, pe 17 martie copilul nostru a decedat.
de la spital i s-a dat concediu de sarcina si lauzie pt perioada de 2-31.03.2015 si ni s-a spus atat de la spital cat si de la somaj ca sotia poate beneficia de cele 126 zile de lauzie, concediu obtinut de la medicul de familie, chiar daca fetita noastra a decedat.
deci ar urma maine sa obtina concediu medical in continuare si ni s-a zis la somaj ca dupa terminarea medicalelor se va relua plata somajului care a incetat in 02.03, corect?
acum vine urmatoarea problema: ce se intampla daca pe 01.04 se angajeaza? i s-a spus ca va avea o perioada determinata de 2 luni dupa care daca e ok se prelungeste.

ce se va intampla cu concediul in aceasta situatie? dar cu somajul? daca nu se descurca si nu i prelungeste contractul? pierde somajul? dar daca e concediata sau isi da demisia inaintea celor 2 luni de perioada determinata?
Răspuns la discuția ajutor de inmormantare
daca in CCM este stipulat ca primesti ajutor si la nasterea copilui si la decesul copilului, cum se procedeaza? banuiesc ca ajutorul va fi doar pt deces intrucat nu am avut cand sa duc certif de nastere, nu? incercam sa ne documentam pt ca daca avem aceste drepturi, sa beneficiem de ele. totul este pt ingerasul nostru.
Răspuns la discuția ajutor de inmormantare
nu inteleg....adica pot lua ajutor de la servici si de unde mai pot lua?
Răspuns la discuția ajutor de inmormantare
MULTUMESC FRUMOS.
buna ziua,
acum 3 zile bebelusul nostru a decedat si a fost inmormantata ieri. eu lucrez la un hypermarket si sotia este somera. am dori sa stim cine beneficiaza de ajutorul de somaj. mentionez ca in cazul meu este stipulat in contractul colectiv de munca ca primesc ajutor dar nu stim in cazul sotiei. putem beneficia amandoi de acest drept sau daca primeste unul din noi celalalt nu mai are dreptul?
Răspuns la discuția Somaj
pe data de 22 sept sotia tb sa se duca la viza la somaj. problema este ca noi nu vom fi in tara in aceasta perioada. probabil ne intoarcem pe vreo 27-28 sept. ce se intampla in aceasta situatie? poate merge altcineva pt viza? parintii ei de exemplu cu hartie la mana...... ce se intampla daca se suspenda plata si apoi se reia......va avea intrerupere pe acele zile? problema e ca s-ar putea sa fie si insarcinata si e musai sa nu fie intrerupere nicio zi.
multumesc,
Răspuns la discuția Somaj
va multumesc mult. o seara placuta!
Răspuns la discuția Somaj
un hotel din Bucuresti.

ma am o intrebare la dvs: am fost sa iau de la Anaf adev de venit-cea solicitata pt somaj. de la ajofm m-au pus sa intreb ce reprezinta " declaratie informativa 205 47430678/03.03.2014" asta scrie in adeverinta. sunt si eu curios ce inseamna.
Răspuns la discuția Somaj
de la itm bucuresti mi s-a spus ca tb sa ma duc la societatea unde am lucrat, dar daca am adev de vechime de la ei mai necesita sa fac aceste drumuri sau e suficienta aceasta adeverinta pentru a fi luata in calcul la somaj? de la ajofm ploiesti s-a scos din calculator o situatie cu vechimea pe care aparea si aceasta institutie.