avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Activitate rms2014

Activitate rms2014

Răspuns la discuția Prescriptie credit
Ma indoiesc ca asta ar fi logica legislatiei privind termenii "scadent anticipat" si "prescriptie". Ce rost mai are sa folosesti primul termen si sa aplici prescriptia daca ar fi sa aveti dreptate dvstra? Daca ar fi cum spuneti atunci nu as avea intreaga suma de plata ci ar fi scurs tot in functie de fiecare rata in parte plus dobanzi si comisioane, dar din moment ce mi se cere sa platesc tot odata atunci inseamna ca acest credit a fost declarat scadent anticipat si termenul de prescriptie incepe sa curga de la acea data.
Răspuns la discuția Prescriptie credit
Oricum, important este ca au trecut 4 ani si 5 luni de cand firma de recuperari a cumparat creditul si in acest timp nu am fost dat in judecata sau eu sa fi recunoscut datoria in vreun fel. Ca atare consider ca termenul de prescriptie sa implinit si la eventuala chemare in instanta voi contesta automat invocand termenul de prescriptie ca fiind implint.
Răspuns la discuția Prescriptie credit
Daca se ajunge la executare silita, pot face eu singur contestatie, fara sa mai dau bani pe un avocat; daca da, cum?
Răspuns la discuția Prescriptie credit
Suma pretinsa era intreaga suma, nu se facea referire la vreo rata in parte. In ultimele scrisori venite de la ei mi se tot indica sa imi introduc datele intr-un formular, inclusiv nr de contract, probabil o fi si aia o metoda de a te face sa iti recunosti datoria. Se mentioneaza ca sa fie ei siguri ca sunt eu. :) E interesanta noua lor metoda. De un an tot imi cer acestia sa fac asta. Au inceput aceasta technica la cateva luni probabil dupa ce siau dat seama ca au trecut 3 ani si cu siguranta incearca acuma prin diverse terptipuri sa ma faca sa-mi recunosc datoria.
Răspuns la discuția Prescriptie credit
Prescriptia nu incepe de la data la care creditul este considerat scadent anticipat? Poate o banca sa vanda un credit fara a-l declara scadent anticipat?
Buna,
In 2007 am facut un credit de nevoi personale cu rate pe 10 ani. In 2009 dupa ce miam pierdut locul de munca am platit pentru ultima data in luna martie 2009. In ianuarie 2010 am primit la adresa de domiciliu o simpla scrisoare cum ca banca a cesionat creditul unei firme de recuperari. Din ianuarie 2010 am tot primit simple scrisori informative privind cat as avea de plata, mentionez ca nu am primit niciodata vreo somatie sau notificare care sa fie trimisa prin confirmare de primire, sau alt mod prin care sa poata face dovada ca acestea au fost luate la cunostinta. Dat fiind ca au trecut 4 ani si patru luni de la data cand creditul a fost cesionat consider ca intreaga datorie a fost prescrisa, corect?