avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Avalanșă de modificări în Codul muncii - analize și detalieri. Tot ce trebuie să știe angajatorii pentru conformare la noua legislație. Rezervă loc și participă → 

Forum Activitate MJJ

Activitate MJJ

Răspuns la discuția Termen pronuntare ?!?
Va multumesc mult pentru raspunsuri !
Buna seara.
Am si eu o intrebare : cat poate sa dureze pana un judecator se pronunta intr-un caz (penal)? O cunostinta a avut fondul pe 22 septembrie si s-a fixat data pronuntarii pe 29 septembrie. Nu-i cam mult o saptamana ??? Inseamna asta ca nu e de bine ?

Va multumesc !
Răspuns la discuția Talharie- parte vatamata
Multumesc mult pentru raspunsuri !
Daca se merge pe acordul de recunoastere si la dosar exista o declaratie a partii vatamate care spune ca nu se constituie parte civila si nu are nicio pretentie, este adevarat ca nu mai este neaparat nevoie de prezenta ei la proces ?
Răspuns la discuția Talharie- parte vatamata
Ok, am inteles. Multumesc pentru raspuns.
Dar partea vatamata este obligata sa se prezinte la unul din termenele de la fond sau nu ?
si daca se razgandeste si se constituie parte civila e de rau ptr inculpat ?
Buna ziua. As dori o lamurire in urmatoarea privinta :
Partea vatamata intr-un caz de talharie (i s-a smult lantul de aur de la gat, pe strada, ziua ) a declarat la politie ca nu se constituie parte civila si ca nu are nicio pretentie, fiind multumita ca si-a recuperat lantul. Stiu ca pana la fond se poate razgandi...intrebarile sunt :
1.Partea vatamata este obligata sa se prezinte la unul din termenele de la fond sau nu ?
2. Daca se razgandeste si se constituie parte civila e de rau, adica scad sansele ca inculpatul sa primeasca suspendare ?
3. Daca in instanta partea vatamata declara ca nu se constituie parte civila, este obligata la plata cheltuielilor de judecata in intregime sau partial ?

Va multumesc !
Buna ziua.
Va rog mult sa ma ajutati cu niste sfaturi in urmatoarea problema :
O cunostinta de a mea este acuzata de talharie (a smuls un lantiosr de aur de la gatul unei femei, pe strada). Duminca, 22 iunie, a fost retinut pentru 24 de ore. Luni, 23 iunie a fost dus la judecatoria sect 1 unde i s-a prelungit mandatul ptr 30 de zile de arest preventiv, a facut imediat contestatie. Precizez ca la judecatorie cand a fost dus, a avut avocat din oficiu. I-am angajat un avocat, dar care nu a facut nimic ptr el. I s-a dat termen ptr recurs joi 26 iunie. In data de 26 iunie, la ora 8:00 dimineata, atat eu cat si avocatul ales ne-am prezentat la Tribunalul Bucuresti. Ne-am uitat la toate panourile de la salile unde se judecau dosare penale, dar nu l-am regasit pe nicio lista. Intr-un final, a aparut si lista pe care era dosarul lui, la sala 139. Am stat impreuna cu avocatul si am asteptat sa se deschida sala, precizez ca mai erau si alte persoane care asteptau la aceeasi sala. In jurul orelor 10:00 avocatul s-a dus la registratura sa se intereseze de ce nu vine nimeni, si sa vorbeasca cu grefiera de sedinta. Nu a gasit pe nimeni si nu i s-a dat niciun raspuns. Dupa aproximativ 30-40 min a fost anuntat (nu stiu de cine) ca dosarul s-a judecat la alta sala (sala 239) si ca este in pronuntare. Mentionez ca in tot timpul in care am asteptat nu a venit absolut nimeni care sa anunte ca s-a produs o schimare a salii de judecata. Avocatul a scris o cerere Presedintei completului de judecata in care i-a explicat cele intamplate. Astazi, 27 iunie, am fost la registratura si am aflat ca a fost respinsa contestatia ca fiind nefondata. Deci inculpatul trebuie sa ramana in arest preventiv 30 zile.
Punctez : avocatul nu a luat in niciun fel legatura cu inculpatul, a aflat tot ce s-a intamplat de la mine, nu a studiat dosarul !!! Cand l-am intrebat cand studiaza dosarul mi-a spus ca o va face in ziua recursului, cand vine grefiera in sala de sedinta cu dosarele. Este normal asa ceva ??? Eu nu cred !
Ce pot face in aceste conditii ca totusi inculpatul sa nu trebuiasca sa stea in arest 30 zile ?
Am auzit ceva despre o contestatie in anulare, sau anularea recursului ??? Dar nu stiu exact despre ce este vorba... Plus ca aceasta contestatie in anulare se face in zece zile de la arest..sau cam asa ceva...deci luni 30 iunie, ar fi a 8 a zi...cam la limita.
Va rog frumos sfatuiti-ma ce sa fac !!! Cum pot sa-l scot de acolo inaintea celor 30 de zile ???
Stiu ca primul pas este sa schimb avocatul ! Asta am sa si fac !

V amultumesc anticipat ptr raspuns !
Va multumesc mult pentru raspuns !
Si referitor la perioada de arest preveniv, credeti ca i se poate prelungi mandatul de arestare la 30 de zile sau exista sanse sa fie eliberat dupa 24 ore, avand in vedere toate celelalte aspecte (prima abatere, recuperare bun,am aflat ca doamna nici nu a depus plangere) ?
Un avocat l-ar putea ajuta acum, in acest stadiu, si in ce fel ?
Buna ziua.
Va rog mult sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea problema :
O cunostinta de a mea a smuls un lantisor de aur de la gatul unei doamne. Dupa cca 30 min de la fapta a fost prins de politie si dus la sectie. Doamna respectiva si-a recuperat lantisorul. Este prima abatere. Nu are nici un alt fel de antecedente penale. A fost acuzat de talharie (desi eu stiu ca talharia se produce prin violenta, iar el nu a agresat-o in niciun fel pe doamna). Cei de la politie au spus ca probabil va sta in arest 30 de zile pana la proces, sau cam asa ceva.
1. Ce pedeapsa risca ?
2. Avand in vedere ca este prima abatere si ca doamna si-a recuperat bunul, va primi pedeapsa cu suspendare ?
3. Este necesar sa-si ia un avocat ?
4. Se poate sa solicite sa vorbeasca cu dna respectiva si sa ajunga la o intelegere astfel incat dna sa-si retraga plangerea ?

Va multumesc anticipat !