avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 213 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Dosar judecat la alta sala decat cea anuntata. URGENT ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Dosar judecat la alta sala decat cea anuntata. URGENT !!

Buna ziua.
Va rog mult sa ma ajutati cu niste sfaturi in urmatoarea problema :
O cunostinta de a mea este acuzata de talharie (a smuls un lantiosr de aur de la gatul unei femei, pe strada). Duminca, 22 iunie, a fost retinut pentru 24 de ore. Luni, 23 iunie a fost dus la judecatoria sect 1 unde i s-a prelungit mandatul ptr 30 de zile de arest preventiv, a facut imediat contestatie. Precizez ca la judecatorie cand a fost dus, a avut avocat din oficiu. I-am angajat un avocat, dar care nu a facut nimic ptr el. I s-a dat termen ptr recurs joi 26 iunie. In data de 26 iunie, la ora 8:00 dimineata, atat eu cat si avocatul ales ne-am prezentat la Tribunalul Bucuresti. Ne-am uitat la toate panourile de la salile unde se judecau dosare penale, dar nu l-am regasit pe nicio lista. Intr-un final, a aparut si lista pe care era dosarul lui, la sala 139. Am stat impreuna cu avocatul si am asteptat sa se deschida sala, precizez ca mai erau si alte persoane care asteptau la aceeasi sala. In jurul orelor 10:00 avocatul s-a dus la registratura sa se intereseze de ce nu vine nimeni, si sa vorbeasca cu grefiera de sedinta. Nu a gasit pe nimeni si nu i s-a dat niciun raspuns. Dupa aproximativ 30-40 min a fost anuntat (nu stiu de cine) ca dosarul s-a judecat la alta sala (sala 239) si ca este in pronuntare. Mentionez ca in tot timpul in care am asteptat nu a venit absolut nimeni care sa anunte ca s-a produs o schimare a salii de judecata. Avocatul a scris o cerere Presedintei completului de judecata in care i-a explicat cele intamplate. Astazi, 27 iunie, am fost la registratura si am aflat ca a fost respinsa contestatia ca fiind nefondata. Deci inculpatul trebuie sa ramana in arest preventiv 30 zile.
Punctez : avocatul nu a luat in niciun fel legatura cu inculpatul, a aflat tot ce s-a intamplat de la mine, nu a studiat dosarul !!! Cand l-am intrebat cand studiaza dosarul mi-a spus ca o va face in ziua recursului, cand vine grefiera in sala de sedinta cu dosarele. Este normal asa ceva ??? Eu nu cred !
Ce pot face in aceste conditii ca totusi inculpatul sa nu trebuiasca sa stea in arest 30 zile ?
Am auzit ceva despre o contestatie in anulare, sau anularea recursului ??? Dar nu stiu exact despre ce este vorba... Plus ca aceasta contestatie in anulare se face in zece zile de la arest..sau cam asa ceva...deci luni 30 iunie, ar fi a 8 a zi...cam la limita.
Va rog frumos sfatuiti-ma ce sa fac !!! Cum pot sa-l scot de acolo inaintea celor 30 de zile ???
Stiu ca primul pas este sa schimb avocatul ! Asta am sa si fac !

V amultumesc anticipat ptr raspuns !
Cel mai recent răspuns: Raluca Iliescu , Avocat 14:43, 27 Iunie 2014
Intr-adevar,teoretic ar exista posibilitatea unei contestatii in anulare,numai ca motivul invocat este destul de...neobisnuit,ca sa ma exprim elegant. In plus,exista riscul de a primi raspunsul la contestatie dupa cele 30 de zile de arest a cunostintei dvs. Referitor la studiul dosarului in cauza, precum si modalitatea de a lua legatura cu inculpatul ,avocatul dvs. v-a explicat corect procedura.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ramanere in arest preventiv fara sa existe propunere de prelungire ContSters125947 ContSters125947 Buna ziua, Am si eu o nelamurire ..prietenului meu care acum se afla in arest preventiv (26.01- 25.02) ii expira cele 30 de zile de arest, daca pana astazi ... (vezi toată discuția)
Arest preventiv mari30 mari30 Este legal daca s-a dispus retinere pentru 24 de ore la ora 02:00 noaptea ca mandatul de arest preventiv care s-a dispus in aceeasi zi la ora 18:40 sa fie dat ... (vezi toată discuția)
Contestatie la executare Gogiu Marius Gogiu Marius Buna ziua! Am un prieten care a fost condamnat definitiv la 4 ani de închisoare cu executare. Completul de judecători de la curtea de apel a fost format din ... (vezi toată discuția)