avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Termen pronuntare ?!?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Termen pronuntare ?!?

Buna seara.
Am si eu o intrebare : cat poate sa dureze pana un judecator se pronunta intr-un caz (penal)? O cunostinta a avut fondul pe 22 septembrie si s-a fixat data pronuntarii pe 29 septembrie. Nu-i cam mult o saptamana ??? Inseamna asta ca nu e de bine ?

Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: ELAAma , utilizator 10:21, 1 Iunie 2022
Nu trebuie sa va ingrijorati, se intampla in mod frecvent, in functie de complexitatea cauzei, de volumul de dosare al judecatorului.
ART. 391 c,p,p.
Soluţionarea cauzei
#M2
(1) Deliberarea şi pronunţarea hotărârii se fac în ziua în care au avut loc dezbaterile sau la o dată ulterioară, dar nu mai târziu de 15 zile de la închiderea dezbaterilor.
#B
(2) În situaţii excepţionale, când, raportat la complexitatea cauzei, deliberarea şi pronunţarea nu pot avea loc în termenul prevăzut la alin. (1), instanţa poate amâna pronunţarea o singură dată pentru cel mult 15 zile.
(3) Preşedintele completului informează părţile prezente asupra datei la care se va pronunţa hotărârea.
Nu are nici o legatura " e de bine" sau nu, cu tremenul pronuntarii. Poate una dintre parti a solicitat amanarea pronuntarii pt. depunerea de concluzii scrise. Poate ca instanta nu a deliberat pe loc.

Art. 396 NCPC

Amânarea pronunţării

(1) În cazuri justificate, dacă instanţa nu ia hotărârea de îndată, pronunţarea acesteia poate fi amânată pentru un termen care nu poate depăşi 15 zile.
(2) În cazul amânării prevăzute la alin. (1), preşedintele, odată cu anunţarea termenului la care a fost amânată pronunţarea, poate stabili că pronunţarea hotărârii se va face prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei.
(3) Dacă pronunţarea a fost amânată, hotărârea nu poate fi pronunţată mai înainte de data fixată în acest scop.

Va multumesc mult pentru raspunsuri !
Si eu am aceiasi problema ,gen pe 3 are pronunțarea fondului, i s-a dat 3 ani cu suspendare și 4 ani de încercare, dar rămâne în pronuntare? Oare se poate amana iar ,dacă deja sa amânat, daca procurorul a spus pedepsele?
Ultima modificare: Miercuri, 1 Iunie 2022
ELAAma, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pronuntare in dosar penal SPavel SPavel Instanta de fond a amanat a 3-a oara pronuntarea , de fiecare data cu cate 15 zile . Tinand cont de prevederile ............... ... (vezi toată discuția)
Amanare a pronuntarii alexandraoo3 alexandraoo3 Buna ziua! Am si eu o întrebare...de cate ori se poate amâna o pronuntare? Deja sunt 3 amânări ale pronuntarii,sa ne asteptam si la a patra,a cincea si tot ... (vezi toată discuția)
Amânarea pronuntarii intr.un proces penal MihaiVasyPaula MihaiVasyPaula Buna ziua!pe 3 decembrie am rămas în pronunțare la un proces,fiind stabilită data pronuntarii pe 18 decembrie, sa amânat din nou pe 3 ianuarie am asteptat ... (vezi toată discuția)