avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 254 soluții astăzi
Forum Activitate victorcd2005

Activitate victorcd2005

Răspuns la discuția CAZIER-REABILITARE
Iti multumesc mult pentru sfaturi si te rog sa-mi raspuzi tot aici in situatia in care ai sa afli ceva mai mult in legatura cu subiectul asta,!
Răspuns la discuția CAZIER-REABILITARE
mda...nici eu!
Mersi mult pentru mesaj.
De ce sant atat de insistent....pentru ca reabilitarea are efactele enumarate mai sus, dar eu nu sunt sigur ca reabilitarea sterge si faptul ca persoana respectiva a fost condamnata. Stege cazierul, nu se retin antecedente, se poate angaja unde vrea....perfect! Totul este viitor! Dar cand da acea declaratie..."Eu...bla, bla, bla....declar pe propria raspundere ca nu am suferit....." deja acel "nu am suferit"....e trecut!
Intelegi ce vreau sa spun?
Răspuns la discuția CAZIER-REABILITARE
cred ca incepem sa ne indepartam de subiect!
incompatibilitatile sant scrise foarte clar in lege....se inteleg bine!

intrebarea mea este: Odata reabilitata, persoana poate da o declaratie pe propria raspundere ca nu a suferit condamnari penale sau ca nu are antecedente penale? Si asta fara a fi acuzata de declaratii false?

De ce intreb asta?! Pentru ca multe legi prevad ca si conditie in cazul incompatibilitatilor dintre o anumita functie si persoana ce candideaza la aceea functie, inexistenta condamnarilor penale cu exceptia cazului in care a intervenit reabilitarea. Desi inexistenta condamnarilor poate fi demonstrata cu ajutorul cazierului (care dupa reabilitare redevine "curat"), multe companii sau institutii publice pretind declaratii pe propria raspundere de unde sa reiasa faptul ca persoana care solicita angajarea nu are condamnari sau antecedente penale.
Răspuns la discuția CAZIER-REABILITARE
Mrsi mult pentru sfaturile voastre!
Chestia e, ca nu mi s-a cerut nicio declaratie, dar pe site-ul respectiv, printre alte documente se specifica si "declaratie pe propria raspunde ca nu a suferit condamnari penale si ca nu are cazier judiciar".
Daca in privinta cazierului lucrurile sant lamurite, deci pot da o astfel de declaratie, as dori sa ma lamuriti si in privinta declaratiei ca " nu a suferit condamnari penale".
Reabilitarea implica si dreptul de a declara ca "nu a suferit condamnari penale"????
Răspuns la discuția CAZIER-REABILITARE
Mersi mult Gabriela!
In privinta declaratiei pe propria raspunde, are cineva un sfat?
Salut tuturor!
Am si eu o intrebare pentru specialisti.
Sa presupunem ca o persoana a fost condamnata la plata unei amenzi penale. Dupa trecerea unui interval de 3 ani, pesoana este reabilitata ceea ce implica incetarea decaderile si interdictiile, precum si incapacitatile care rezulta din condamnare. Deci si stergerea datelor din cazier.
Dupa trecerea acestui interval, persoana respectiva ajunge in situatia in care trebuie sa dea o declaratie pe propria raspundere ca nu a suferit condamnari penale si ca nu are cazier judiciar. In privinta cazierului, respectiva declaratie poate fi data. Dar in privinta faptului ca "nu a suferit condamnari penale"? Reabilitarea presupune si acest "drept"(nu gasesc un cuvant mai potrivit)?
O alta intrebare...reabilitarea de drept intervine "de la sine" sau e necesara o anumita procedura?
Toate cele bune!