avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Activitate adrianrus25

Activitate adrianrus25

Buna ziua,
Va rog un raspuns la urmatoarea speta care are ca obiect POPRIREA
O angajata are poprire 1/2 din venituri pentru pensie de intretinere a trei minori pe care ii ingrijeste tatal. Insa au mai sosit inca doua popriri pentru credite bancare in cuantum de 1/3 fiecare.
Intrebarea este pentru care poate face societatea retineri ? Doar pentru poprirea privind pensia de intretinere, avand in vedere ca aceasta este deja 1/2 sau trebuie sa faca retineri si pentru celelalte popriri ?
Precizez ca am scris la executori si doar executorul care a trimis poprirea pentru pensia de intretinere ne-a raspuns insa nu ne-a lamurit, el limitandu-se sa ne de-a copy - paste la art. 729 din Codul de Pr. Civila fara a face o explicatie.
Multumim
Multumesc frumos pentru raspuns.
Buna ziua,
Fiind perioada in care companiile acorda premii, va rog un raspuns la urmatoarea intrebare :
Pentru membrii Consiliului de administratie se pot acorda premii de Craciun (300 lei) in aceleasi conditii ca si pentru salariatii societatii, respectiv fara alte taxe (impozit, CAS, CASS)?
Mentionez ca administratorii au un contract de administrare
Multumesc anticipat pentru raspuns
Buna ziua.
Diploma de licenta obtinuta in urma unor studii universitare de lunga durata de 5 ani la fara frecventa, initiate in 1999 si finalizate in 2004, echivaleaza cu diploma universitara de master?
Mentionez ca pe suplimentul de diploma nu este mentionat Sist. Bologna respectiv cele 3 cicluri ale sale.
Buna ziua,
Va multumesc pentru raspuns.
Va rog un raspuns cu privire la refuzul CNSAS - Cluj de a deconta doua concedii medicale ale unui fost angajat. In fapt, in perioada in care a fost angajat, societatea a platit indemnizatia de concediu medical, urmand ca aceasta sa fie decontata de Casa de Asigurari de Sanatate CNSAS – Cluj, insa la depunerea documentelor la aceasta institutie, ni s-a refuzat decontarea, pe motiv ca angajatul a depasit numarul de 90 zile de concediu medical care pot fi platite fara aviz de la medicul expert. Au fost refuzate la plata concediile medicale aferente lunilor februarie si martie.
Din evidentele noastre cu privire la numarul de zile de concediu medical, angajatul a ajuns la 90 de zile in data de 03.03.2023, iar ulterior i sa solicitat ca pe concediile medicale viitoare sa aduca avizul medicului expert, Insa in realitate, cele 90 de zile au fost efectuate pana in luna februarie, deoarece angajatul a mai beneficiat de concediu medical si de la societatea unde a lucrat anterior. Aceasta discrepanta se datoreaza faptului ca o societate nu are acces la evidentele de la Casa de Asigurari de Sanatate CNSAS pentru a vedea numarul total de zile de concediu medical pe care le-a efectuat in ultimele 12 luni un angajat, ci poate cunoaste doar perioada in care ati fost angajat la societatea noastra.
Pentru aceasta, angajatul trebuia sa informeze societatea noastra prezentand o Adeverinta si de la angajatorul anterior din care sa reiasa numarul de zile de concediu de care ati beneficiat.
Prin urmare, consideram ca societatea noastra a fost indusa in eroare de catre angajat prin faptul ca nu a depus documentele care sa faca dovada ca a beneficiat de concediu medical in ultimele 12 luni si de la angajatorul precedent. In consecinta, societatea noastra a platit indemnizatia de concediu medical pe toate lunile, iar Casa de Asigurari de Sanatate CNSAS – Cluj nu poate deconta cele doua luni in care angajatul a depasit numarul de zile efectuate. Suma care trebuia decontata de CNSAS pentru cele doua luni de concediu platite de noi angajatului si care nu se deconteaza se ridica la 4988 lei. Intre timp, angajatul s-a pensionat de boala.
Intrebarea este : Cum putem recupera acesti bani ?
Multumim anticipat pentru raspuns.
Buna ziua,
Va rog daca poate cineva sa-mi spuna, daca o societate comerciala aflata in termenul de suspendare activitate de 3 ani isi poate prelungi suspendarea fara sa reia activitatea mai intai sau este obligatorie reluarea activitatii dupa care poate face iarasi suspendarea ?
Multumesc anticipat pentru raspuns
Multumesc frumos pentru raspuns
Buna ziua,
Persoanele care se vaccineaza impotriva COVID19 mai beneficiaza de o zi libera platita ?
Buna ziua,

Va multumesc pentru raspuns si va doresc weekend frumos